Artikeln innehåller reklamlänkar

Hanna Ferm om hemliga mötena med Bragi Bergsson i Idol

Hanna Ferm och Bragi Bergsson i Idol 2018

Bragi Bergsson och Hanna Ferm sjunger en riktig kärlekslåt tillsammans under Idols fredagsfinal. Nu berättar de om mötena utanför Idol.

Finalen av Idol 2018 närmar sig med stormsteg och den här veckan ska de få som är kvar sjunga duetter med redan kända artister. Bragi Bergsson, 25, får äran att sjunga med en person som tävlade själv i Idol förra året, nämligen Hanna Ferm, 18.

– Det är bara ett år sedan hon var med, och det är i princip samma personer som jobbar med Idol nu. Hanna känner till alla och har koll på allt, det är en jättefördel, säger Bragi.

Annons: Bärbar mobilladdare med inbyggd ficklampa – fynda den här! (länk till Aller media shop)

Många av paren som ska sjunga ihop tränade ihop för första gången under onsdagens repetition. Hanna och Bragi hade redan innan dess hunnit sjunga ihop sig. Hon har nämligen tagit av sin egen fritid för att ge Bragi extra tid att träna med henne.

– Det är ju för att jag vet att det behövs. Så kände jag när jag var med. Man la ju ner så mycket tid på det och ville att det skulle bli bra, säger hon.

Bragi påpekar flera gånger att han är tacksam över Hannas fina gest och det stöd han har fått från henne under veckan.

– Man kan ju tänka sig att om någon kommer utifrån så är de upptagna, eller tänker att det är deras tur att glänsa. Men Hanna har ju gjort det här redan förra året. Hon vet hur det är att stå där så hon har varit jättestöttande. Hon vill verkligen att det ska bli bra och jag är så tacksam för det, säger han.

Han berättar att han först kände sig osäker på låten de ska sjunga, den klassiska Up where we belong. Efter flera timmars träning utanför Idol samt repetition på scenen så känns det nu äntligen bättre.

”Hårt jobb och mycket slit”

Hanna berättar att anledningen till att hon tagit av sin egen tid för att hjälpa Bragi är för att hon själv varit i hans situation. Förra året fick hon sjunga duett med Idol-vinnaren från 2016, Liam ”Liamoo” Cacatian Thomassen, så hon vet att all extratid är värdefull.

– Jag vill verkligen att det ska kännas bra för Bragi, därför känns det bra att kunna öva mycket. Efter att vi övade ihop oss känns det i alla fall som att det känns bättre för honom, säger hon.

Trots det finns nerverna där och spökar berättar Bragi, och all extraträning tar hårt på honom.

– Jag är trött, det har varit hårt jobb och mycket slit och upp tidigt. Nu vill vi verkligen sätta det här, säger han.

Idol sänds fredagar klockan 20.00 på TV4 och på TV4 play.

LÄS OCKSÅ: William Strid talar ut om uppbrottet från flickvännen: ”Ångrade mig”

LÄS OCKSÅ: Efter följarnas frågor – Idol-Nathalie Brydolf om relationen med Bragi

FOTO: IBL/Mattias Hansson/Eero Hannukainen 

SENASTE NYTT!