LÄS MER:Exklusivt på HäntKändisintervjuer du vill seMasked singerRobinson 2024NyhetsmorgonUllared-profilerna

Idol-tittarnas kritik mot TV4 – vädjar om ändring

19 sep, 2019 
AvAgnethe Alm
Idol-tittarna kritiserar TV4 för hur röstningen gått till i kvalveckan.
Kvalveckan i Idol 2019 börjar lida mot sitt slut och tittarna hemma i sofforna har dag efter dag röstat fram de sångare som de vill se i finalveckorna.
Med bara två kval kvar riktar de dock kritik mot TV4 angående röstningen.
– Blir orättvist till den som är sist, menar tittarna.
Annons
Allt om IdolBrand logo
Allt om Idol

Efter en tuff auditionturné och slutaudition har Idol 2019 kommit fram till kvalveckan, där juryns topp 20 tampas om en plats i finalveckorna. I kvalveckan lämnar juryn över makten till tv-tittarna, som under fyra livesända kvällar bestämmer via röstning vilka som går direkt till fredagens kvalfinal.

De som inte röstas fram av tittarna har fortfarande en chans att ta sig vidare till kvalfinalen – antingen som juryns wildcard eller genom Sista chansen, som sänds på TV4 play varje kväll efter huvudsändningen. Under onsdagen stod det klart att Ellie Lilja stod som vinnare i Sista chansen och därmed har en plats i torsdagens kval – och tävlar då med de andra om en plats i finalveckorna.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

Vem som blir juryns wildcard är ännu inte bestämt, men än så länge har TV4-tittarna röstat vidare två personer varje kväll. Hittills har sex deltagare blivit framröstade och bland dessa finns Pawel Piotr Pospiech och Christoffer Hamberg, som sjöng sig vidare i tävlingen under onsdagens kval.

Annons

Under torsdagen fortsätter kvalveckan där Eden Alm, Aida Secka, Nathalie Ulinder Cuti, Matilda Gramenius, Iana Kovalova och Sista chansen-vinnaren Ellie Lilja gör upp.

Vill ha längre tid på sig att rösta

Men efter tre dagars direktsända kval höjer tv-tittarna sin röst. Detta efter att ha upplevt problem med hur röstningen gått till under kvalveckan. På Idols Facebooksida utrycker de sitt missnöje över hur lång tid man har på sig att rösta – och menar att Freddie Liljegren hade haft en större chans att gå vidare om han inte hade uppträtt sist av alla.

”Tycker det är alldeles för kort tid att rösta från sista framträdandet. Blir orättvist till den som är sist! Vänta med röstning tills man hört alla låtar! Freddie skulle gått vidare”, skriver en tittare och får medhåll:

”Håller med. Hade varit bättre om de väntade till efter sista chansen med att räkna rösterna så folk ha en chans att rösta. Den som är sist får inte folket alls samma tid på sig att rösta på. Tror Freddie hade gått vidare om han inte var sist ut. Men han borde få ett wildcard”, skriver en annan.

TV4 har svarat på kommentarerna från tittarna och förklarar sig att de tagit till sig av orden.

”Tack för din synpunkt. Vi tar den vidare till produktionen!”, skriver de som svar till en av kommentarerna.

Kvalveckan i Idol 2019 fortsätter ikväll klockan 20.00 på TV4, TV4 Play och C More.

FOTO: TT/Mattias Hansson, TT/Stina Stjernkvist

Annons