Idol-Mattias Nederman om vändningen efter ilskan mot Nikki Amini

Nikki Amini och Mattias

I kvällens fredagsfinal av Idol ska alla artister uppträda live på scenen för första gången. Mattias fick kritik från Nikki Amini förra veckan och han var märkbart upprörd över det. Men nu verkar han ha tänkt om.
– Jag har inget agg mot henne, säger han till Hänt.

I säsongens tredje fredagsfinal av Idol ska alla artister äntligen få uppträda live på scenen för första gången. De tidigare finalerna har präglats av coronavirusets framfart och smittan bland deltagarna har tvingat dem till att uppträda från sina hotellrum.

Den första idolen som insjuknade i covid-19 var Caspar Camitz, 25, och efter det bara rasslade det till och fler och fler testade positivt för viruset. En annan artist som insjuknade var Mattias Nederman, 26.

När Hänt når Mattias på torsdagseftermiddagen är han frisk och sitter och njuter av Stockholms vyer från soldäcket på hotellet, tillsammans med deltagaren Niklas Hultberg, 31.

– Stockholm är fint ju!, utbrister han.

Det är alltså först nu när idolerna är friskförklarade som de faktiskt har möjlighet att se staden på riktigt. Och framför allt även uppträda på den stora Idol-scenen. Nu kommer de få ta emot responsen från juryn öga mot öga, istället för genom en skärm.

Mattias Nederman röt ifrån

Att få hård kritik från juryn är aldrig kul och en person som faktiskt sagt ifrån är Mattias, när han efter förra fredagens final fick lite blandad feedback. En fullträff, tyckte Alexander Kronlund, medan Nikki Amini var betydligt mer tveksam till insatsen.

– Jag älskar skånskan. Och Mattias, du är en superhärlig person men du gör mig förvirrad. Jag hörde allt från Harry Styles till Tommy Körberg till The Weeknd och nu Björn Afzelius. Refrängen är lite charmig och jag förstår att du har en speciell sångröst, men... nej, sa Nikki efter framträdandet.

När programledaren Pär Lernström frågade Mattias hur han kände sig sa han att han tyckte det var tråkigt att juryn aldrig blir nöjda.

– Jag tycker det gick jättebra och jag tycker låten passade mig bra. Men det är ju tråkigt att man aldrig blir nöjd liksom. Det känns som att det kvittar vad jag gör och ändå blir folk inte nöjda, sa han då i programmet.

När Hänt pratade med honom på lördagen var han nöjd med sitt uppträdande, men inte med Nikkis kommentar. Han var uppenbart besviken på kritiken och han sa att han inte ens ser det som kritik.

”Vet inte om hon hade en dålig dag eller nåt, men det där va inte ens kritik. Att enbart säga ‘Nä...’ betyder bokstavligen ingenting. Hur va presentationen? Hur rörde jag mig? Hur lät det? Hur såg jag ut?”, skrev han då till Hänt.

Nya bud från Mattias

Men nu kommer den oväntade vändningen från artisten. Nu berättar han för Hänt att han inte alls har något agg mot jurymedlemmen.

– Jag känner inte att Nikki är emot mig. Det har nog formats lite konstigt men jag tror att hon tänkte något annat än vad hon sa. Många tror att jag har ett agg mot henne men så är det inte, säger han nu.

Trots att han inte haft någon kontakt med Nikki Amini förklarar han att det nog var ett stressat moment för henne och att hon därav kunde ha formulerat sig otydligt.

– Jag tror bara det är att de har så lite tid på sig att säga nånting. Så det kanske var lite stressigt för henne. Men ny dag, nytt framträdande och ny kritik, konstaterar Mattias Nederman.

FOTO: TV4, Karin Törnblom/TT

LÄS MER: Idol-Mattias Nedermans kritik mot Nikki Amini

LÄS MER: Allt du vill veta om Mattias Nederman i Idol 2020

SENASTE NYTT!