Idol-Mattias Nedermans kritik mot Nikki Amini: ”Varför ville hon ha med mig?”

Mattias Nederman, Nikki Amini

TV/, Stina Stjernkvist/TT
Nikki Amini var inte imponerad över Mattias Nederman insats i Idol. Sångarn verkar själv inte speciellt nöjd över jurymedlemmens insats.
”Det där var inte ens kritik”, skriver Mattias Nederman till Hänt.
Slå på ljud

Under fredagens veckofinal av Idol var det svenska låtar som gällde. Caspar Camtiz hyllades för sin version av Mando Diaos Strövtåg i hembygden, Paulina Pancenkov fick fina lovord för Carolas Säg mig var du står och Simon Karlsson fick höra att han gjorde en bättre version av Din tid kommer än självaste Håkan Hellström.

Nikki Aminis sågning

Mattias Nederman framförde Björn Afzelius klassiker Tusen bitar. En fullträff, tyckte Alexander Kronlund, medan Nikki Amini var kyligare inställd till insatsen.

– Jag älskar skånskan. Och Mattias, du är en superhärlig person men du gör mig förvirrad. Jag hörde allt från Harry Styles till Tommy Körberg till The Weeknd och nu Björn Afzelius. Refrängen är lite charmig och jag förstår att du har en speciell sångröst, men... nej, säger hon efter framträdandet.

Mattias är nöjd med sitt framträdande, men inte med Nikki Aminis kommentar. När Hänt når honom dagen efter programmet är han uppenbart besviken på kritiken.

”Vet inte om hon hade en dålig dag eller nåt, men det där va inte ens kritik. Att enbart säga ‘Nä...’ betyder bokstavligen ingenting. Hur va presentationen? Hur rörde jag mig? Hur lät det? Hur såg jag ut?”, skriver han till Hänt och tillägger:

”Trist att det är det enda som kom ut munnen när jag verkligen har tagit åt mig av deras tidigare feedback och försöker göra det bästa av det. Om hon nu ska komma med kritik som ett simpelt ‘Nä’, varför ville hon ha med mig i tävlingen från första början då?”.

Vanligtvis så brukar Idol-deltagarna kunna prata med jurymedlemmarna mellan inspelningarna, men så är det inte nu för Mattias Nederman.

”Normalt sätt har vi det, men inte nu när jag har covid-19. Jag får ju inte lämna mitt rum då jag är en smittrisk”, berättar han.

Insjuknade i covid-19

Han kan också ge ett lugnande besked om sitt mående efter insjuknandet.

”Jag mår bra! Jag är väldigt nöjd med mitt framträdande och coronan har inte försökt döda mig än så länge iallafall, haha”.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Det har ju varit en ovanlig säsong för idolerna. Flera personer har blivit sjuka och tvingats spela in sina framträdanden från sina hotellrum. Mattias Nederman, som alltså var sjuk när han sjöng, berättar hur det kändes:

”Det kändes bra faktiskt, jag mitt spelades ju in i torsdags och det va tur det för hade det varit igår hade jag nog inte klarat det då den dagen va värst för mig. Idag mår jag magiskt nog mycket bättre”.

Förutom att han verkar vara på bättringsvägen så kan Mattias Nederman glädjas åt något annat. Han har fått mycket stöd och uppskattning från Idol-tittarna efter sitt framträdande.

”Det känns fantastiskt! Jag har fått så mycket kärlek från alla och jag är evigt tacksam över det, jag älskar mina följare”, skriver Mattias Nederman.

Läs också: Idol-Caspar Camitz om kärleken till flickvännen Vanessa

Läs också: Så gick det sen för sågade och hånade Idol-deltagarna

Läs också: Så mycket tjänar deltagarna och juryn i Idol 2020

SENASTE NYTT!