TV4-tittarnas kritik mot Idol-Ida efter händelsen i kvalveckan: ”Fel”

idol-ida Hallquist

Idols kvalvecka är äntligen igång! Efter första avsnittet var det Arvid och Ida som knep de åtråvärda första två platserna till fredagsfinalerna.
Ida har redan blivit en riktig tittarfavorit – men nu kommer tittarna med kritik.
Här sågar Kishti Tomita en av Idol-profilerna
0:22

Efter reklamen: Här sågar Kishti Tomita en av Idol-profilerna

(0:22)

Slå på ljud

Kvalveckan för Idol 2022 är igång och nytt för i år är att avsnitten sänds live från Kungsträdgården i Stockholm. Tidigare år har det nämligen sänts från Idol-studion, men då har scenen varit mindre och publiken färre.

Den här veckan ska det avgöras vilka som tar sig vidare till fredagsfinalerna och spänningen är total. Två idoler kommer gå vidare i varje avsnitt och på fredag görs det upp bland juryns "wild-cards".

Efter kvällens avsnitt blev de två första idolerna klara för fredagsfinalerna. Dessa är inga mindre än Ida Hallquist, 28, och Arvid Einarsson, 20.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Idol-Ida om relationen till Idol-deltagaren Albin

Ida fångade svenska folkets hjärtan ganska direkt efter hennes audition från Stockholm. Även Arvids audition från Malmö blev mycket omtyckt.

I det första avsnittet av Kvalveckan 2022 fick vi veta att Arvid var den första att gå vidare och lyckan var total!

När det däremot var dags för den andra finalisten att presenteras så stod det mellan Ida och Albin Tingwall, 19. Det blev Ida som knep den platsen, efter att hon och Albin tittat på varandra och höll hand på scen.

Faktum är att Ida och Albin kommit varandra väldigt nära och de har lagt upp flera bilder tillsammans. Ida har tidigare berättat för Hänt om hur deras relation egentligen ser ut.

”Det är kul att dela denna dagen med varandra men också jobbigt att ”tävla” mot varandra. Vi är SJUKT goda vänner!”, förklarade Ida i ett meddelande till Hänt.

Idol- juryns starka reaktioner

Se klippet här!

TV4-tittarnas kritik efter situationen med Idol-Ida

Ida har som sagt varit en stark tittarfavorit redan sedan dag 1 och det kanske inte kom som någon större chock att hon nu gått vidare till fredagsfinalerna. På sociala medier är det många som berömmer henne för hennes fantastiska sångröst.

”Kul att du gick vidare. Min favorit”, skriver en person.

”Heja Ida, du är bara bäst. Lycka till”, skriver en annan.

Men det är även några som är skeptiska. De tycker nämligen att Ida kunde valt en annan låt.

”Ida är en duktig sångerska och charmig, men jag gillar inte låten. Hoppas hon går vidare.”, skriver en person på TV4:s Instagram.

”Tyvärr fel låt val, gillar den soul låten med original artisterna”, skriver en annan.

”Dagens låtval var väl kanske inte det bästa men min favvo iallafall. Hon får min röst”, skriver en tredje.

FOTO: TV4

FRÅN FÖRSTASIDAN