hänt exklusivt

Idol-Ida Hallquists drag – bjöd ut Kristian Luuk på lunch

Kristian Luuk och Ida Hallquist

Ida Hallquist, känd från Idol och Ack Värmland har bjudit ut Kristian Luuk på lunch.
Nu berättar hon om den okända relationen till programledaren som hon har haft kontakt med vid olika tillfällen senaste åren.
– Han är en jättefin människa, säger Ida till Hänt.
Ida Hallquist och Oscar Magnussons okända förflutna innan Idol – nu bekräftas det
0:46

Efter reklamen: Ida Hallquist och Oscar Magnussons okända förflutna innan Idol – nu bekräftas det

(0:46)

Slå på ljud

Ida Hallquist, 28, gjorde succé i TV4:s musiktävling Idol. Det blev ingen vinst för henne i programmet men de svenska folkets hjärtan vann hon redan vid sin audition.

Inte nog med Idol så har Ida synts i tv tidigare, hon spelade nämligen rollen Fanny i Ack Värmland. Sedan Idol har fansen kunnat följa Idas liv via sociala medier. Nyligen delade hon med sig av en bild där hon syntes på lunch med Kristian Luuk, 56.

”Jag gillar personer som är på riktigt. Denna man är en sådan. Och jag är så glad och tacksam för att människor likt han, tar sig tid för en människa som mig. Och nej - jag ska absolut inte vara med i ”På spåret”. Jag svarade liksom ”Milano” när en elev i 6:an bad mig säga en Amerikansk delstat på M”, skriver hon på Instagram.

– Det var en lunch som sen blev en fika, berättar Ida när Hänt når henne.

Ida Hallquist och Kristian Luuks okända kontakt – så känner de till varandra

Det visar sig att duon har haft kontakt sedan tidigare och efter Idol-Idas äventyr plockades denna upp igen. Ida och Kristian möttes första gången på ett av Kristians gigg och började då prata.

– År 2016 var Luuk ute och körde Scen kväll med Luuk alltså på scenen, Daniel Hallberg var också med. Så var de ute på turné och hamnade i Karlstad. Det var ganska precis ett år efter att Ack Värmland säsong två hade gått. Så jag och pappa var gäster där och sen har vi liksom inte haft någon kontakt efter det. Men vi skrev lite efteråt, precis då, så det va kul, säger Ida och fortsätter:

– Sen fick jag då reda på att hans dotter Smilla hade visat honom min audition men han kände inte igen mig alls. Jag har gått ner ganska mycket i vikt sedan 2016 så han kände inte igen mig överhuvudtaget men han sökte upp mig för han ville skriva "fan va bra du var". Då såg han att vi hade skrivit på Instagram förut. Så då kopplade han "men gud det är ju Ida", så de var lite roligt.

Ida bjöd ut Kristian på lunch: ”Jättefin människa”

Det var Kristian som tog kontakt men efter meddelandena insåg Ida att programledaren skulle kunna ge henne tips i karriären.

– Han skrev lite fina ord om min Idol-resa och sen har det inte varit något mer. Men så tänkte jag att Luuk verkar ändå tycka att jag inte är dum i huvudet så då kanske jag kan fråga om han vill ta en lunch för han är en otrolig mentor i den här branschen som jag försöker komma in i. Eftersom jag är mer inne på tv än musik och då nappade han direkt. Så vi tog en lunch, pratade om branschen, livet och allt möjligt.

Kände du att du fick tips och att det gav något?

– Absolut, det var mycket pepp.

– Han är en jättefin människa som ens ville ta tiden att sitta och prata med en förvirrad 28-åring

Vidare berättar Ida att hon efter Idol har kommit fram till att tv-världen är det hon vill satsa på, istället för musiken. Hon tror att det kan ha att göra med att hon fick så mycket komplimanger för sin personlighet men drömmen är att kunna kombinera tv och musik.

FOTO: TT

FRÅN FÖRSTASIDAN