Idol-Caspar Camitz svar på kritiken från juryn

Kishti Tomita, Alexander Kronlund, Nikki Amini, Anders Bagge och Caspar Camitz,

Karin Törnblom/TT
Inför den femte fredagsfinalen av Idol 2020 ska tittarfavoriten Caspar Camitz sjunga What’s love got to do with it. Men nu berättar han för Hänt att Idol-juryn inte verkar veta hur det går till när idolerna gör sina låtval.
– De har inte samma information som oss, säger Caspar.
Slå på ljud

Idol 2020 är i full gång och deltagarna genomför under fredagen sin femte fredagsfinal. Spänningen är olidlig gällande vilka som ska ta sig vidare ytterligare en vecka samt vem det blir som får lämna tävlingen denna gång.

Förra fredagen avslutades Mattias Nedermans, 26, Idol-resa efter att han röstades ut av TV4-tittarna. Trots det tråkiga beskedet var Mattias ändå tacksam för att han fått vara med och ändå tagit sig så pass långt. Uppställningen i år är otroligt tuff och juryn har flera gånger sagt att bland det här startfältet finns det riktiga musikaliska genier.

– Jag har lärt mig jättemycket och lär mig mer och mer för varje dag, sa Mattias då i programmet.

Men under Mattias idol-resa fick han också en del kritik från juryn som har ifrågasatt hans låtval. Detta fick honom att ryta ifrån.

Caspar Camitz om de tuffa låtvalen

Men att välja låtar är inte det lättaste för idolerna. Nu berättar Idol-Caspar att låtlistan som de får välja från är begränsad.

– Ah, ibland är man mindre tillfredsställd och ibland så är det ju en låt man tycker om och så får man den. Men det är ju begränsat så det blir ju tufft. Det är ungefär 20 låtar på listan, säger Caspar till Hänt.

Caspar Camitz

Caspar är en favorit både hos tittarna och juryn.

Karin Törnblom/TT

Idolerna får nämligen komma med önskemål på låtar som en musikredaktör sedan sätter ihop till en gemensam lista. Sedan får idolerna välja den låt de vill sjunga från den listan. Skulle det vara så att två idoler valt samma låt blir det helt enkelt lottning.

Däremot verkar det ganska ofta som att man får igenom sina låtförslag. Inför kvällens fredagsfinal ska Caspar sjunga What’s love got to do with it och den låten var det faktiskt hans mamma som önskade.

– Den var från listan, men jag var den enda som valde den så då fick jag den. Det var egentligen min morsa och hennes snubbe som sa ”den här låten är bra”. Så då nämnde jag den för musik-killen och så tog han med den på listan. Och då tog jag den. Så nu blir morsan glad, säger han.

Kritiken mot Idol-juryn

Men några som ibland brukar ifrågasätta idolernas låtval är Idol-juryn. Nu konstaterar Caspar att kommunikationen mellan ledningen och juryn inte verkar funka särskilt bra.

– Juryn verkar inte ha samma information som oss. Uppenbarligen verkar de inte veta att vi måste välja från en lista, säger Caspar Camitz.

FOTO: Karin Törnblom/TT

LÄS MER: Idol-Caspar Camitz om kärleken till flickvännen Vanessa

LÄS MER: Idol-Caspar Camitz stoppas efter plötsliga insjuknandet

SENASTE NYTT!