Kvalveckan, Idolgiget och Sista chansen – så går Idol 2021 till

Pär Lernström och Idoljuryn 2021

I Idol 2021 får tittarna följa med i flera nya moment.
Ibland kan det vara svårt att hänga med i allt nytt.
Ny jurymedlem, Idolgiget och Sista chansen – vad är vad och när sänds det? Hänt reder ut!
Slå på ljud

Idol 2021 är i full gång och det är mycket nytt som händer i årets säsong. Allt började med att en ny jurymedlem entrade, Katia Mosally. Men det är inte bara hon som är ny, det är även flera nya koncept i årets säsong. Idolraketen, som Youtubern Anis don Demina har ansvarat för, samt Idolgiget och Sista chansen.

Men vad är vad? Hur går allt till och i vilken ordning? Hänt reder ut!

Idolraketen

Det nya TV4 play-programmet Idolraketen sändes i fyra avsnitt. Tittarna fick under säsongen dela med sig av ett klipp där de sjöng en låt och Anis valde ut några favoriter. Efter det fick favoriterna göra upp och till slut stod det två tappra tjejer kvar som hoppades på en framtid i Idol. Det var nämligen så att vinnaren av Idolraketen skulle slängas in direkt i Idolbubblan och tävla mot de andra deltagarna som gjorde sin audition i våras.

Från början var det tänkt att endast en person skulle gå vidare från nya showen. Men juryn kunde inte bestämma sig om vem av Idolraketenfinalisterna Ella och Jaqueline som skulle gå vidare, så de tog med båda!

Vad är Idolgiget?

Även Idolgiget är ett nytt moment för i år i Idol. Idolerna som gått vidare från alla städer samlas nu på en takbar i Stockholm. Idolerna får uppträda för både jury och publik och detta är den sista gallringen inför kvalveckan. Två av idolerna åker ut och får lämna tävlingen för gott.

Exklusivt
MYSTIKEN Idol-Sylvia om sin pappa Steve Kekana: ”Han är inte död”

Vad är Sista chansen i Idol 2021?

Sista chansen är också ett nytt moment för i år.

Där får fyra idoler en ytterligare chans att ta sig vidare till fredagsfinalerna.

Men det finns bara en plats kvar att knipa i kvalveckan, så av de fyra som tar sig vidare till Sista chansen är det bara en som går vidare, resterande tre kommer behöva lämna tävlingen för gott.

Vem som slutligen går vidare är det tittarna som bestämmer.

Sista chansen börjar med att visas i två dueller, första går av stapeln måndagen den 20 september och redan dagen därpå sänds den andra. Men detta visas inte linjärt på TV4, utan finns tillgängligt att streama på TV4 Play och C More.

Vinnaren av sista chansen får sedan tävla i den sista uppställningen under kvalveckan.

ANNONS: Gör vardagen lite enklare och mycket godare med upp till 925 kr rabatt på fyra kassar från HelloFresh! Använd koden HANT925

Kvalveckan

Vecka 38 är det dags för kvalveckan i Idol, och som vanligt blir det sista stoppet före fredagsfinalerna för idolerna.

Måndag, tisdag, onsdag, torsdag och även fredag så tävlar de som tagit sig vidare från Idolgiget mot varandra. I slutet av veckan får tittarna äntligen se vilka det blir som får sjunga på scen och för publik, samt underhålla tv-tittarna på fredagarna i höst.

Idol visas på TV4 och finns tillgängligt att streama på TV4 Play och C More.

LÄS OCKSÅ: Så är Sunny Taylor i Idol 2021 släkt med Tareq Taylor och Zafir

LÄS OCKSÅ: Så är Lana i Idol släkt med Shada-Helin Sulhav och Bachelor-Shilera

FOTO: Pontus Lundahl/TT, TV4/Magnus Ragnvid

SENASTE NYTT!