TRENDAR JUST NU!Hänt ExklusivtFarmen 2024Mästarnas Mästare 2024Kändisintervjuer du vill seMasked singerRobinson

Idol 2019: Christoffer Hamberg stoppas av sjukdomen

25 okt, 2019 
AvStina Dahlgren
Christoffer Hamberg Idol
Christoffer Hamberg har varit sjuk sedan Idols fredagsfinaler startade.
Nu berättar han hur det har påverkat honom både psykiskt och fysiskt.
– Jag blev besviken på mig själv, säger han.
Annons
Juryns framtidsbesked – så länge till jobbar deBrand logo
Juryns framtidsbesked – så länge till jobbar de

Christoffer Hamberg, 29, har minst sagt fått en revansch i TV4:s Idol. Han sökte till programmet redan 2016 och kom då till slutaudition men inte längre. I år har han lyckats imponera på både jury och tv-tittare och är nu en av de åtta kvar som slåss om att vinna Idol 2019.

Under sin resa i Idol har Christoffer bjudit på flera magiska framträdanden. Under slutaudition sjöng han låten Rosa himmel så bra att Anders Bagge började gråta. Förra fredagen charmade han både publiken och juryn när han rev av den gamla schlagerlåten Det börjar verka kärlek banne mig.

Christoffer Hamberg om sjukdomen

Den här veckan är det tema ”Tack för allt, England!” och Christoffer ska sjunga George Michaels gamla hit Faith. När Hänt träffar Christoffer efter hans repetitioner är han dock inte supernöjd med sin prestation.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

– Det gick ok, men jag hade ont om energi idag så jag blev besviken på mig själv. Men det är ju inte idag jag ska uppträda så jag får ladda om batterierna, säger han.

Annons

Han förklarar att han länge dragits med röstproblem och sjukdom, och trots penicillin har det aldrig blivit riktigt bra.

– Min röst har inte kommit tillbaka helt, jag hade halsfluss innan jag kom hit och den har inte riktigt hämtat sig fullt ut.

Satsar allt på fredagsfinalen av Idol

På grund av sjukdomen och röstproblemen har han ibland tvingats välja bort en del låtar inför fredagsfinalerna.

– Jag har ju inte valt låtar med de högre registren och någon gång har jag fått sänka låten också för att de ska gå, berättar Christoffer.

Under veckan har han fått besöka läkare för att ta prover och för att se vad som kan vara felet. Han försöker att inte fokusera allt för mycket på det negativa utan vill lägga den energin han har på uppträdandet på fredag. Han får ett stort stöd i de andra idolerna, men även från flickvännen Hanna.

– Jag har Hanna som jag ringer till varje dag och pratar med, kompisar kan jag också ringa till, säger Christoffer Hamberg.

Hur det går för honom ser vi ikväll klockan 20.00 på TV4 och på TV4 play.

FOTO: TT/Mattias Hansson

Annons