Icas framtidsbesked om Mats "Ica-Jerry" Melin – efter tittarnas frågor

Mats "Ica-Jerry" Melin

Mats Melin gjorde succé när han klev in som praktikanten Ica-Jerry i Ica-reklamerna år 2009. Men efter två år försvann han.
Nu ger matjätten ett svar gällande Mats framtid i serien – efter tittarnas frågor.

Historien om Ica-handlaren Stig och hans butik är något som har blivit en riktig succé hos svenska folket. Till en början spelades Ica-Stig av Hans Mosesson, men efter 13 år som rollen tackade han tillslut för sig och lämnade istället över Ica-rocken till Loa Falkman. Men i slutet på december meddelade även han att han valt att avsluta uppdraget.

I flera veckor gick svenska folket runt och gissade och tippade på vem den nya Ica-Stig kunde vara. Och efter flertalet ledtrådar i både reklamfilmer och ute på stan så stod det klart att det är Björn Kjellman, 57, och Suzanne Reuter, 68, som nu är nya Ica-Stig respektive Ica-Stina.

Men Ica-Stig är inte den enda karaktären som har blivit omtyckt av svenska folket genom åren. Även Ica-Jerry som spelades av Mats Melin fångade snabbt folkets hjärtan. Nu ger matjätten besked om den populära karaktärens framtid i reklamserien.

LÄS MER: Martin Svensson försvann från rampljuset – det gör han idag

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Därför försvann Mats från reklamfilmerna

När skådespelaren Mats klev in som praktikant i Ica-reklamerna år 2009 fångade han snabbt folkets hjärtan. Men bara två år senare kom beskedet att han bestämt sig för att hoppa av. Anledningen till det plötsliga avhoppet var helt enkelt att Mats kände sig trött, och till Nyheter24 har hans mamma Monica Melin tidigare berättat att det helt och hållet var hans beslut.

– Det är hans egen vilja. Han gick fram själv och sa att han inte ville vara med längre, berättade hon då.

Men sedan Mats försvann från filmerna är det många som har saknat honom, och i samband med att de nya karaktärerna har kommit är det flera som frågat om inte Jerry också kan komma tillbaka.

Icas framtidsbeskedet om Ica-Jerry

LÄS MER: Efter chockavslöjandet – så mycket tjänar Suzanne Reuter och Björn Kjellman

Och Ica-Jerrys fans kan vara lugna. Efter att tittarna uttryckte sin besvikelse över att karaktären Jerry saknas i reklamfilmerna kom Ica med ett lugnande besked – han kommer tillbaka.

”Håll ut, Ulf och Jerry kommer nog snart tillbaka”, skriver Ica bland annat i ett svar till en tittare på Facebook.

”Absolut, Ulf och Jerry kommer också synas i rutan inom kort”, svarar de en annan.

Och för de som är uppmärksamma kan man se att Mats redan gjort comeback i reklamserien. I en av filmerna kan man nämligen se honom sitta i bakgrunden och röra runt i en gryta medan Suzanne berättar om deras varor.

LÄS OCKSÅ: Ica-Cindy har fått barn – visar upp sonen för första gången

LÄS OCKSÅ: Därför ersätts Lotta Engberg och Stefan Odelberg i Bingolotto

Senaste nytt