LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Henrik Alsterdals tabbe i Efter fem – under intervjun med Magnus Carlsson

24 apr, 2021 
Magnus Carlsson, Henrik Alsterdal
Henrik Alsterdal är en av de omtyckta profilerna i TV4:s Efter fem. Men i fredagens program råkade han säga fel under programmets gång.
Annons
Är Anna Brolin smartare än en Farmen-deltagare?Brand logo
Är Anna Brolin smartare än en Farmen-deltagare?

Eftermiddagsprogrammet Efter fem firar snart tre år på TV4. Sedan start har Tilde de Paula, 48, varit ansiktet utåt för programmet men med tiden har programledarna blivit allt fler. Idag är det bland annat Axel Pileby, 34, Henrik Alsterdal, 41, Maximilian Artell, 29, och Anna Brolin, 40, som styr skutan.

I det populära aktualitetsprogrammet får de ofta besök av spännande gäster och det bjuds på intressanta anekdoter från dagen. En populär höjdpunkt är Sverigesvepet, som oftast Henrik eller Axel håller i. Och nyhetssändningarna, de står Maximilian för!

Henrik Alsterdal har blivit en omtyckt profil på TV4, även hans man Anders Pihlblad, 53, har gjort succé på kanalen.

Så träffades Henrik Alsterdal och Anders Pihlblad

Paret träffades faktiskt genom jobbet, när det var maskerad. Då var Anders utklädd till livräddare i Baywatch och Henrik var utklädd till matros.

Annons

– Anders och jag har jobbat på samma arbetsplats sedan 2003, men det var först något år senare det sa klick. Allt inträffade på en maskerad med båt-tema. Jag var matros och Anders livräddare i Baywatch. Vi har hängt ihop sedan dess, har Henrik berättat för Hänt.

I fredagens avsnitt av Efter fem är det ingen mindre än Alcazar-stjärnan Magnus Carlsson som är gäst. Nu är han aktuell med sin show Från Barbados till Gamla stan, som kommer gå av stapeln på Hamburger börs i Stockholm.

– Vi ligger ju fast nu på Hamburger börs och det gör att man kan ha lite andra lösningar rent tekniskt. Man kan ha lite roliga lösningar när vi ligger still, förklarar Magnus.

Henrik Alsterdals tabbar i Efter fem

Men när Henrik ska ge tittarna en sammanfattning om vem Magnus är så gör han en liten tabbe, en felsägning. Han börjar nämligen med att säga fel namn, tills han kommer på sig själv och rättar sig.

– Då tar vi och nostalgistartar med dansbandskungen Marti.... Eh, Magnus år 1992, säger Henrik.

Efter fem
Henrik höll på att säga fel på Magnus namn.

I bakgrunden kunde man höra att Magnus skrattade till lite lätt, men Henrik var snabbt tillbaka på banan igen och fortsatte sin presentation.

Annons

Faktum är att det är inte den enda felsägningen Henrik gjorde i programmet. Lite tidigare i programmet, när Henrik skulle intervjua Stephen Lindholm, som spelade Pelle i Vi på saltkråkan, råkade han nämligen uttala namnet fel.

– Hej Steffen, hur går dina tankar kring att Saltkråkan ska göra comeback i nutid?, säger Henrik.

– Jaa, Stefen heter jag ju i och för sig, svarar Stephen.

FOTO: TV4

Annons