ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Helena Hyséns nya sambolycka – 12 år efter uppbrottet från Glenn

12 feb, 2022 
AvOla Lagerström
Helena Hysén och Glenn Hysén.
Tolv år efter uppslitande skilsmässan – nu berättar Helena Hysén om kärleken och nya livet som sambo.
– Det finns många fördelar, säger Helena Hysén till Hänt.
Annons
7 svenska kändispar med stor åldersskillnadBrand logo
7 svenska kändispar med stor åldersskillnad

När kändisar går skilda vägar vill de gärna framställa sina uppbrott som oinfekterade. ”Vi skiljs som vänner”, är en väl prövad mening som sägs gång efter gång – allt för att ge omvärlden sken av att beslutet varit vänskapligt och friktionsfritt.

Alla kändisar väljer dock inte att släppa sina skilsmässobomber på det skönmålande sättet. Ett lysande exempel är Helena Hysén, 60, och Glenn Hysén, 62. Uppbrottet ägde rum på självaste julafton 2010 och ex-makarna har vägrat att hyckla om den dramatiska förklaringen.

✔︎ Det här är Helena Hysén

Ålder: 60.
Stjärntecken: Vågen.
Familj: Barnen Annie, 28, Anton, 31, Alexander, 34.
Bor: Örgryte i Göteborg.
Jobbar som: Marknadsförare på Pinscher media.
Det bästa med mig är att: Jag är ganska rolig och lättsam, jag har alltid varit det. Jag gillar ironi.
Det sämsta med mig är att: Jag är otålig. Jag hatar att stå i kö, det är det värsta jag vet. Sedan analyserar jag för mycket. Det är också dumt.
Killen jag blir ihop med nästa gång kommer nog likna: Jag skulle inte tacka nej till en ung Pierce Brosnan. Jag tycker att han har en sexig blick.
Min bästa vän heter: Carina. Hon är bra på många sätt. Framför allt kan man lita på henne. Och så är hon givmild. Jag tycker om folk som ger av hjärtat. Hon är en sådan person.
Tre saker jag vill göra men som antagligen inte kommer bli av: Bli programledare eller meteorolog, spela in en skiva och vinna på lotto.

Annons

Efter 27 år ihop avslöjade nämligen Helena att Glenn hade haft en otrohetsaffär med en annan kvinna!

– Helena kom på mig och blev helt tokig. Det var inga snälla saker vi sa åt varandra, har Glenn berättat för GT.

Helena med dåvarande maken Glenn och sonen Alexander 1989.

I dag säger Helena Hysén till Hänt:

– Jag kom på honom med att han hade en älskarinna. Osmart nog skickade hon ett sms till honom – och hans telefon låg framme. Jag vill inte säga något namn, men det var den första av kvinnorna som han var otrogen med. Jag tog honom med byxorna nere så att säga och då tog det slut. Han åkte ut och efter en tid införskaffade jag mig en fyra i Örgryte.

Hatade du Glenn första tiden efter separationen?

– Nej, däremot kände jag mig fruktansvärt besviken och jag mådde pest, men med tanke på att jag hade tre barn fick jag vara tyst. Jag ville inte dra igång någon pajkastning. Det är klart att det var frustrerande.

Annons

Idag upplever Glenn och Helena harmoni, fast på olika hålla. Medan Glenn är gift med sin Camilla Hysén Lendott, 53, är Helena lyckligt singel.

Glenn Hysén och Camilla Lendott Hysén gifte sig 2019.

Siktar du på att hitta någon som du kan gifta dig med?

– Absolut inte, jag kommer aldrig mer gifta mig! Den 21 december 1987, klockan 16.10, lovade jag att vara gift hela livet. Jag har ljugit i kyrkan en gång och en gång räcker.

Helena om kärlekslivet och sambolyckan med dottern Annie

Sedan en tid tillbaka bor Helena ihop med dottern Annie, 28, och för Hänt förklarar hon den uppkomna boendesituationen.

– Annie går på högskolan och jag vill inte att hon ska gå ut den med en massa studielån. Jag vill att hon ska ha en bra start när hon går ut i arbetslivet. Då finns det bara en bra lösning – och det är att ”mammis” hjälper en, förklarar Helena som har en fyrarumslägenhet i Örgryte.

Annons

Hösten 2024 är Annie klar med sina studier. Fram tills dess lär Helena förbli singel. På direkt fråga hur ofta hon har nattligt mansbesök, svarar hon:

– Aldrig! Jag förför dagtid. Jag har inga nattliga besök så länge min dotter bor här.

Helena med dottern Annie, som hon numera är sambo med.

Hur känns det att vara sambo med dottern?

– Mina kompisar frågar om jag inte tycker att det är jobbigt att flytta ihop. Det tycker jag inte. Inte det minsta. Vi har det jättekul, vi har sambolycka! Det finns många fördelar med att bo med Annie. Båda kan laga mat. Jag tvättar hennes kläder och hon tvättar mina. Vi kan göra olika saker men ändå ha koll på varandra. Vi behandlar varandra som två kompisar. Det tror jag har med åldern att göra. Nu är hon inte barn längre. Hon är som min bästa vän som bor här. Det är inga måsten. Vill hon titta på TV till klockan tre så stör jag mig inte på det. Hon går bara till sitt rum. Vi sköter oss själva men har så jävla kul ihop, och det slutar oftast med att vi ligger i dubbelsängen och kollar på någon bra film, fortsätter Helena som även har en god relation med sina söner Antonio, 31, och Alexander, 34.

Annons

Hur var du som liten?

– Jag var som Emil, jättebusig, en pojkflicka. Jag testade gränserna. Fina flickor tycker om att stå i kö. Själv hängde jag i träd. Jag var sådan. Mamma formade mig nog till det. Det är rätt tragiskt, egentligen. Hon fick en flicka först med långt hår och rosett. Sedan fick hon mig – och hon blev nog ganska besviken. Hon ville ha en pojke! Så hon formade mig till en pojkflicka.

Är dina föräldrar kvar i livet?

– Ja, mamma som heter Anita är 82 år och pigg som en nötkärna.

Vad finns det att säga om din pappa?

– Han dog ganska ung. Däremot fick jag en styvfar som jag var väldigt förtjust i. Tyvärr gick han bort för tre år sedan. Konstigt att du frågar, för vi pratade om honom igår kväll, Annie och jag. Vi pratade om att vi saknar honom. Bernt, som han hette, var väldigt förnuftig. Jag har aldrig hört honom bli arg.

Din biologiska pappa, då?

– Han dog när han var 64. Hjärnblödning. Knall och fall. Han hade varit sjuk en längre tid, man förstod att han var sjuk. Han var väldigt snäll, men det blev mycket mat och dryck. En kombo som inte är så sund, så att säga. Kroppen stängde ner.

Slutligen Helena, vad gör din dag?

– När jag får uppskattning för att jag lagat något gott eller gjort något bra på jobbet. Finns det något som värmer så mycket som ett väl menat ord? Jag tror inte det.

Foto: TT

Annons