LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1
Festis marknadsföring banner

Helena Bergström om skils- mässan: "Största helvetet"

06 apr, 2017 
AvLinda-Marie Nilsson
När Helena Bergström och Colin Nutley träffades var han fortfarande gift med sin dåvarande fru. Nu berättar filmparet om den mardrömslika skilsmässan.
Annons

När Helena Bergström, 53, och Colin Nutley, 73, fann varandra var hon 20 år, medan han var 40 år och gift med en annan kvinna. Men paret kunde inte stå emot sin förälskelse och under inspelningarna av filmen ”Änglagård” 1991 skilde sig Colin från sin fru. Men separationen blev inte lätt. I “Tillsammans med Strömstedts” beskriver paret nu tiden som “ett helvete”.

– Privat var “Änglagård”-tiden en fullständig mardröm för oss. Det var hela skilsmässotiden. Varenda helg var ett helvete, för på fredagen skulle han dra och jag var ensam kvar. Det var väldigt tufft, säger Helena Bergström i programmet och fortsätter:

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

– Sen hade “Änglagård” premiär och tog fart och levde sitt eget liv. Det stod i tidningarna att det var en succé, samtidigt som vi hade det största helvetet på jorden privat faktiskt.

Colin Nutley berättar hur han brukade besöka olika biografer under “Änglagård”-perioden, för att se hur publiken tog emot filmen. Men också det blev extremt känslosamt för honom i samband med skilsmässan.

Annons

– Jag brukade då och då gå på bio för att se vad folk tyckte om filmen. Jag brukade sitta längst bak i salongen och samtidigt som folk skrattade högt åt filmen så satt jag och storgrät. Det var helt bisarrt, säger Colin i programmet.

Trots att de redan hade varit ett par i över ett år när Colin skilde sig från sin fru tvekade Helena, när det var som värst under separationen, på om det skulle bli de två till slut.

– Jag tvivlade absolut på om det skulle bli vi. Det kom till ett läge att antingen blir det nu… Och då hade vi ändå varit tillsammans ganska länge, vi hade gjort “Black jack” och “Änglagård” och i Sverige så var vi också medialt ett par, säger Helena Bergström.

Men till slut gick skilsmässan igenom och i dag har filmparet varit tillsammans i över 25 år. Något som Colin själv aldrig har tvivlat på, inte ens när allt var som jobbigast och svårast.

– Det var en tuff, tuff tid. Det var en mardröm. Men trots det tvekade jag aldrig på att vi skulle bli tillsammans till slut, säger Colin Nutley i programmet.

“Tillsammans med Strömstedts” sänds 21.00 på TV4 i kväll, torsdag.

Foto: IBL

Annons