LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Helena Bergströms filmsuccé gav klirr i kassan: "Vi kan bo kvar i huset"

30 dec, 2015 
AvLina Tidén Sundin
Hon lever sin yrkesmässiga dröm. Helena Bergström har dessutom säkrat sin och kärleken Colin Nutleys framtid i huset.
Annons

Dramakomedin En underbar jävla jul gjorde succé redan första spelhelgen då den kom i november. Regissören Helena Bergströms, 51, film kunde inte fått ett bättre mottagande.

– Toppen, det är verkligen en dröm att den har slagit an så fantastiskt hos svenska folket det var vad jag önskade, det är ju så svårt med biopublik just nu. Men det är helt fantastiskt, berättar Helena för Hänt.

Helena Bergströms succé som regissör lugnar maken Colin Nutley. Foto: IBL
Helena Bergströms succé som regissör lugnar maken Colin Nutley. Foto: IBL

Gladast verkar ändå maken Colin Nutley, 71, vara. Paret som varit gift i över 20 år delar inte bara samma yrke utan även barnen Tim, 18, och Molly, 20.

– Han är överlycklig. Man känner ett väldigt lugn hos honom just nu för att det faktiskt går bra, så det är väldigt kul, säger hon och förklarar:

– Filmbranschen är tuff och vi satsar så mycket av oss själva, inte bara vår kunskap och det vi gör i en film utan vi har även ett eget filmbolag och det är väldigt svårt. Så nu kan vi bo kvar i huset. Det är jätteskönt, säger Helena Bergström och skrattar.

"En underbar jävla jul" är Helenas fjärde film Foto: Youtube.com
“En underbar jävla jul” är Helenas fjärde film. Foto: Youtube

Även om det är här är Helenas fjärde film som regissör har hon inga planer på att lägga skådespelandet på hyllan. Hon gillar att göra både och vilket publiken också såg i senaste filmen eftersom hon även spelade en av rollerna.

– Jag är väldigt taggad på min nästa film i cirkusmiljö som jag håller på att skriva. Den har jag hållit på med ganska länge och så håller jag på med lite annat men vi får se.

Utöver en tv-serie med maken Colin ska hon även spela i Rampfeber på Dramaten som regisseras av Alexander Mørk-Eidem, 44.

– Jag lever faktiskt min dröm just nu, yrkesmässigt, säger Helena Bergström.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..
Annons