LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Helen Sjöholms första ord om Tommy Körbergs hälsa – efter inställda Allsången

10 aug, 2023 
Amanda Rönnell
Tommy Körberg och Helen Sjöholm
Tommy Körberg och Helen Sjöholm
Tommy Körberg behövde med kort varsel meddela att han ställer in sin medverkan i säsongsavslutningen av Allsång på Skansen.
Han skulle ha uppträtt tillsammans med Helen Sjöholm.
Nu berättar Helen om Tommys hälsa.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Sonen Anton bryter tystnaden om Tommy Körbergs nära döden upplevelse: ”Orolig”Brand logo
Sonen Anton bryter tystnaden om Tommy Körbergs nära döden upplevelse: ”Orolig”

Tommy Körberg, 75, har haft det tufft med hälsan den senaste tiden och tvingades därför ställa in sin stora sommarturné. Han skulle även ha gästat Pernilla Wahlgren i Allsång på Skansen i säsongsavslutningen, men ställde med kort varsel in sin medverkan.

– Tyvärr kommer jag inte att delta i Allsången nästa vecka. Jag behöver fokusera på min återhämtning inför premiären av Änglagård. Jag har blivit diagnostiserad med streptokocker som sitter på en av kotorna i ländryggen, vilket leder till nervsmärta som jag nu måste behandla, berättade Tommy Körberg i ett pressmeddelande en vecka innan säsongsavslutningen.

Tommy Körberg och Helen Sjöholms förflutna – berättar om relationen


I höst är Tommy Körberg aktuell i musikalen Änglagård, som bygger på Colin Nutleys kultstämplade film med samma namn, i rollen som Gottfrid Pettersson. Många undrar nu om Tommy kommer att vara frisk nog för att genomföra rollen. I nuläget är dock produktionen inställda på att han kommer att medverka och premiären är fortfarande satt till den 10 september på Oscarsteatern i Stockholm.

Men Tommy Körberg kommer vara långt ifrån ensam på scenen. Vid sin sida har han bland andra Helen Sjöholm, 53, i rollen som Rut Flogfält. Det blir inte första gången som Tommy och Helen jobbar nära varandra. De har en relation som både vänner och kollegor, som sträcker sig långt tillbaka i tiden.

Annons

– Vi har ett förflutet. Jag träffade henne när hon var i ung ålder i Sundsvall. Det är så lätt att sjunga med henne, för vi tänker likadant musikaliskt. Vi gör det naturligt, vi behöver inte konstla oss, har Tommy tidigare sagt till Svensk Damtidning.

Helen Sjöholm bryter tystnaden om Tommy Körbergs hälsa

När Helen Sjöholm gästade P4 Extra i veckan berättade hon om arbetet inför premiären. Hon förklarade att det var en stor ära att få axla den välkända rollkaraktären Rut.

– Det är så spännande, det här är typ det bästa jag vet, att vara inne i en process man inte riktigt vet vad det ska bli, säger Helen.

Givetvis fick hon även frågan om hur det är med Tommy Körberg. Lyckligtvis ger hon då ett mycket glädjande besked.

–Det är ganska bra med Tommy nu. Han ska långsamt komma in i repet framförallt och komma in i Änglagård nu. Vi är så glada, det känns så fint att han kommer kunna vara med och vara stark nog att klara premiären, säger Helen.

FOTO: Olle Sporrong/Expressen/TT och Karin Törnblom/TT

Annons