ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Hasse ”Kvinnaböske” Anderssons besked om hälsan efter tunga diagnosen

06 jan, 2023 
Hasse ”Kvinnaböske” Andersson
Hasse ”Kvinnaböske” Andersson börjar sakta men säkert lägga karriären på hyllan och fokuserar på livet med hustrun Monica.
Nu berättar han hur det ligger till med hälsan efter diabetesdiagnosen.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

3 saker vi älskar med Kikki DanielssonBrand logo
3 saker vi älskar med Kikki Danielsson

Hasse "Kvinnaböske" Andersson, 74, har ända sedan 80-talet gjort succé med sin countrymusik. När han medverkade i Melodifestivalen 2015 med bidraget Guld och gröna skogar lyckades han nå ut till en helt ny målgrupp – nämligen de unga.

Och barn verkar minst sagt vara något som ligger Hasse varmt om hjärtat – inte nog med att han har sina egna så är han och hustrun Monica Forsberg, 72 engagerade i verksamhet för barn på Norrvikens trädgårdar i Båstad där Hasse har sin egen trädgård.

– Där är vi engagerade både Monica och jag. Där gör vi roliga program för barnen och så. Där jobbar vi för norrvikens trädgårdar med barnen. Vi har en egen trädgård där som heter Hasses glada trädgård. Det blev en avfälling från Hasses trädgård på tv. Så den flyttade vi till Norrvikens trädgård. Det är roliga grejer för barnen, berättar Hasse i en intervju med Hänt.

Annons

Så mår Hasse Andersson idag – efter diabetesdiagnosen

Countrysångaren har bestämt sig för att tacka nej till långa turnéer och satsar istället på att tacka ja till mindre, roliga projekt och har därför tid till att engagera sig i saker som Hasses glada trädgård.

Hasse fyller snart 75 år och vill ägna sig åt att resa och leva det ljuva livet med hustrun så länge som de orkar – och hälsan är det inga större fel med. Han berättar i en intervju med Hänt att han är pigg och inte påverkas särskilt mycket av sin diabetesdiagnos som har lidit av i nästan 30 år.

Annons

– Diabetes räknas inte, säger Hasse skrattandes och fortsätter:

– Så länge man kan hålla den i schak så är det ingenting som stör på något sätt. Jag har min sån givare på armen och den talar om för mig om jag är för låg och sådär. Så det funkar bra. Jag tycker att jag har haft det under kontroll, jag har ju haft det i många år, 25, 26, 27 år eller nånting och det funkar jättebra, berättar Hasse för Hänt.

Hasse och Monica lider av artros – inget som stoppar dem

Även hustrun Monica är pigg för sin ålder – men lider däremot av artros. Något som även Hasse gör.

– Nu har hon lite problem med sin rygg och sina knän, det är förslitningar som man får. Vi båda har artros och så, men det är ju sådant som drabbar alla, säger Hasse och fortsätter:

– Det är ingenting som stoppar oss, vi gör det vi vill ändå och det vi kan.

Han säger att han undviker att klättra på stegar och dylikt, det får andra hjälpa honom med. Men i övrigt verkar det inte gå någon som helst nöd på det lyckliga paret som lägger mycket tid på att resa tillsammans. I nuläget är de i full gång att planera en sista långresa som de vill genomföra under året medans de är fortsatt pigga.

– Vi har pratat om att göra en lite längre resa, men det är bara i planeringsstadiet, vi har inte rott det i land. Men vi har snackat om att göra en långresa till innan vi stänger ner långrese-butiken.

FOTO: Karin Törnblom/TT

Annons