LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Hasse ”Kvinnaböske” Andersson talar ut om hustrun Monicas sjukdom

03 jan, 2023 
AvJonna Lawaetz
Elin Jonasson
Hasse Andersson och hustrun Maria Forsberg
Hasse "Kvinnaböske" Andersson är en av våra mest folkkära countrysångare.
Tillsammans med hustrun Monica Forsberg reser paret jorden runt och ser till att njuta av livet fullt ut.
Nu berättar Hasse om hustruns sjukdom.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Har svarar Lisa och Henrik Borg på den intima fråganBrand logo
Har svarar Lisa och Henrik Borg på den intima frågan

Hasse "Kvinnaböske" Andersson, 75, är den så folkkära countrystjärnan som sjungit sig rakt in i folkets hjärtan under hela sin långa karriär. Artisten har haft flera stora framgångar på 80-talet då han bland annat hade hiten Änglahund som gjorde stor succé. Albumet med samma titel såldes i över en kvarts miljon exemplar.

Artisten fick ännu ett stort genombrott när han ställde upp i Melodifestivalen 2015 med bidraget Guld och gröna skogar. Hans medverkan i Mello gav honom en helt ny målgrupp – nämligen de unga. Låten tog sig hela vägen till finalen och slutade upp på en fjärde plats.

– Då blev det helt hysteriskt igen. Jag är ju barnidol nu, alla vill ta selfies med mig, de ritar teckningar och skickar presenter. Det är fantastiskt. Att jag skulle få en sådan resa till, som jag hade med Änglahund, det hade jag aldrig kunnat tro. Man kan inte tänka sig en bättre kröning av karriären, har Hasse tidigare sagt till Hänt.

Annons

Hasse Andersson om framtidsplanerna med hustrun Monica

Hasse är sedan flera år tillbaka gift med hustrun Monica Forsberg, 73. Även hon har en karriär inom musik och låtskrivande. Hon är även översättare, barnboksförfattare, röstskådespelerska, skådespelerska, producent av dubbning och regissör. Men på senaste har Hasse och hustrun tagit beslutet om att ta det lite lugnare på jobbfronten.

Under det senare halvåret av förra året var paret på flera resor tillsammans och passade på att njuta av livet, vilket Hasse berättar i en intervju med Hänt.

– I höst har vi varit på några korta resor, vi var på Mallorca och vi var i Marbella och hälsade på Peter Flack, berättar Hasse och fortsätter:

– I början på december stack vi till London för att titta på ABBA, så tittade vi även på en musikalen Matilda. Vi åt gott och hade det skönt. Vi var bara där i tre dygn, men det behövs inte mer, bara komma ifrån lite.

Annons

Hasse och Monica delar resandet som hobby och har tidigare varit på en jorden runt-resa och besökt otroliga platser genom åren.

– Ja det har vi gjort. Vi har ju gjort såna fantastiska resor Monica och jag. Hon tog ju med mig första gången till Mauritius, säger Hasse och fortsätter lista upp platser paret besökt tillsammans.

– Vi har varit på så exotiska ställen och det är ju mysigt.

Enligt Hasse har paret en långresa kvar innan det är dags att stänga ner den butiken.

– Vi har pratat om att göra en lite längre resa, men det är bara i planeringsstadiet, vi har inte rott det i land. Men vi har snackat om att göra en långresa till innan vi stänger ner långrese-butiken.

Men var den sista långresan skulle bära av har Hasse och Monica inte bestämt sig för ännu. Hasse berättar att han skulle vilja besöka flera länder på samma gång och passa på att besöka ställen de ännu inte hunnit besöka. Men listan på obesökta länder är inte speciellt lång.

Hasse om hustrun Monicas sjukdom

Paret är, trots att de båda är över 70 år, både pigga, glada och har hälsan i behåll. När Monica var barn drabbades hon av besvär med sin lunga vilket har givit henne komplikationer än idag.

Annons

– Det hade hon när hon var barn, så fick hon lunginflammation rätt många gånger, så hon har ju lite nedsatt kapacitet. Nu har hon lite problem med sin rygg och sina knän, det är förslitningar som man får. Vi båda har artros och så, men det är ju sådant som drabbar alla, säger Hasse och fortsätter:

– Det är ingenting som stoppar oss, vi gör det vi vill ändå och det vi kan.

Trots stela och ömmande leder har paret god hälsa och ser fram emot vad framtiden har att erbjuda. Den 28 januari fyller Hasse 76 år, vilket ska firas ordentligt med tårta och kaffe, tillsammans med hustrun och familjen.

FOTO: Karin Törnblom/TT

Annons