TRENDAR JUST NU!Hänt ExklusivtFarmen 2024Mästarnas Mästare 2024Kändisintervjuer du vill seMasked singerRobinson

Här söker Albin Lee Meldau till Idol – och får nobben

01 dec, 2018 
AvAgnethe Alm
Albin Lee Meldau aökte till Idol 2008.
Under Linnea Henrikssons dag i Så mycket bättre avslöjade Albin Lee Meldau att han sökt till Idol. Här kan du se hans audition framför domarna i Idol 2008.
Annons

Albin Lee Meldau, 30, var något av en doldis när årets säsong av Så mycket bättre började sändas. Men det dröjde inte länge förrän han hade fått tv-tittarna på fall. Vecka efter vecka har han gjort succé med sina tolkningar av artistkollegorna Louise Hoffsten, Linnea Henriksson, Charlotte Perrelli, Stor och Christer Sjögren.

Under Linnea Henrikssons dag berättade Linnea om sin resa i TV4:s Idol 2010, och då passade Albin Lee Meldau på att flika in med en hemlighet han suttit och ruvat på.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

– Jag gjorde också det, sökte till Idol. Jag var 19. Fick höra att jag hade dåligt engelskt uttal och att jag såg ut som en musiklärare, säger Albin Lee Meldau i programmet.

I samband med att Albin Lee Meldaus skulle få sin egna dag i Så mycket bättre har nu både TV4 och Albin själv delat ett klipp på när Albin gjorde sin audition inför domarna i Idol 2008. Juryn bestod då av Anders Bagge, Laila Bagge och Andreas Carlsson.

Annons

Fansen chockade av klippet

I videon spelar Albin på en akustisk gitarr och sjunger lika fantastiskt som han gjort under säsongen i Så mycket bättre. I kommentarsfälten hos både TV4 och på Albins Instagram är det många som frågar sig hur han inte kunde gå vidare.

”Helt sjukt att de inte skickade vidare honom”, skriver en.

”Vilken stjärna de missade”, konstaterar en annan.

”Hur kunde du inte du inte ha vunnit hela jvla idol det året?!”, frågar sig en tredje.

I videon syns den 19-årige Albin, som ser helt annorlunda ut än den Albin vi ser på tv i dag. På sin Idol-audition hade Albin långt hår med en tofs i nacken och ett par andra glasögon än de runda han haft i Så mycket bättre.

”Helvete skulle aldrig klippt mig. Tur jag köpte nya brillor dock”, skriver Albin till videon följt av en skrattande emoji.

Se Albin Lee Meldaus Idol-audition här:

FOTO: TV4, Instagram

Annons