LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Hans Wahlgren flyttar ut från Pernillas hus – men inte till sitt egna hem

07 jan, 2024 
Linn Seipel
Hans Wahlgren, Pernilla Wahlgren och Christina Schollin
Hans Wahlgren och Christina Schollin har sedan ett tag tillbaka bott hemma hos dottern Pernilla i hennes Villa Wahlgren.
Nu avslöjar Pernilla att de flyttar ut – men inte hem till ”det stora röda huset”.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Pernilla Wahlgren om namnbytet efter bröllopet med Christian BauerBrand logo
Pernilla Wahlgren om namnbytet efter bröllopet med Christian Bauer

Christina Schollin, 86, och Hans Wahlgren, 86, har varit ett par sedan de var 20, och i april firar de med det sagt 67 år tillsammans. Tillsammans har de fått de fyra barnen Peter, Niclas, Pernilla och Linus Wahlgren. De i sin tur har många barn – och i september 2023 kom också de första barnbarnet, Oliver Ingrossos lilla Kalí.

Familjen Wahlgren-Ingrosso-Schollin är stor om de står varandra mycket nära. Christina Schollin tror starkt på att umgås över generationer och har tidigare uttalat sig om att hon tycker de unga ska ta hand om de äldre.

– Jag har sagt till mina barn: ”Ni får inte sätta in oss på ålderdomshem. Absolut inte.” Tanken är att de ska ta över det stora röda huset, som Benjamin sjunger om. Så bor vi på undantaget där nere, som man gjorde förr i tiden. Då bodde de gamla med de unga och det är så det ska vara, tycker jag, sa hon tidigare i år enligt en intervju i tidningen Amelia.

Annons

Hans Wahlgren och Christina Schollins hus står tomt

Och barnen verkar leva upp till det, och tycka om det. Christina och Hans har nämligen bott hemma hos dottern Pernilla Wahlgren i hennes så kallade Villa Wahlgren-hus, på Lidingö utanför Stockholm. Orsakerna till detta har varit många.

– Han bor hos mig för att mamma är i Spanien tillsammans med min bror Niclas. Pappa skulle göra någon undersökning så han kunde inte åka iväg medan mamma var trött på det här dåliga vädret så därför är pappa kvar hemma hos mig och så får vi supermysig egentid, sa Pernilla exempelvis tidigare i år, till Hänt, som var på frågan varför pappa Hans bor hos henne.

Men trots tidigare antydanden om Hans sviktande hälsa bekräftade hon i samma intervju att han mår alldeles utmärkt, likaså mamma Christina.

– Det är jättebra, jag har världens piggaste och härligaste föräldrar. Jag älskar att bo med de och ha de hos mig, det vill jag ha mer av. De brukar inte vara hemma så mycket på vinterhalvåret så hellre att de bor hemma hos mig än att de sitter ute på landet och fryser.

Annons

När Christina kom hem från semesterhuset i Nerja, Spanien, bosatte sig dock båda hos Pernilla igen, istället för att åka till deras hem till deras fina hus på halvön Norra Lagnö utanför Stockholm. Något hon motiverade nyligen i sin podcast Wahlgren & Wistam.

– De bor hos mig just nu båda två för de kan inte bo i huset för att det är för mycket snö, sa Pernilla i podden.

Därför flyttar Hans Wahlgren och Christina Schollin ut från Pernilla Wahlgrens hus

Men nu flyttar de ut igen, avslöjar Pernilla på sin Instagram. Under lördagen hade familjen en avskedsmiddag för Christina och Hans. Då alla hade jobbat sent blev det en enkel takeaway-middag, skriver hon.

middag i villa wahlgren

Hon skriver vidare att hon kommer sakna att ha föräldrarna nära tillhands – även om hon förstås unnar dem att få njuta på varmare breddgrader denna tid på året!

pernilla wahlgren och pappa hans

FOTO: Discovery + / TV4

Annons