LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Christina Schollins krav på barnen: ”Inte sätta in oss på ålderdomshem”

26 dec, 2023 
Linn Seipel
christina schollin
Hurra för Christina Schollin som idag blir 86 år!
Här talar hon ut om känslorna kring sitt åldrande och drömmarna kring framtiden.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Pernilla Wahlgren rankar kärlekslivet – så håller hon och Christian gnistan vid livBrand logo
Pernilla Wahlgren rankar kärlekslivet – så håller hon och Christian gnistan vid liv

Den mångfacetterade Christina Schollin fyller idag 86 år, och under året har hon firat 66 år tillsammans med maken Hans Wahlgren, 86. Utöver det har hon barnen Peter, Niclas, Pernilla och Linus som tillsammans fått nio barnbarn. I september fick hon också sitt första barnbarnsbarn, då Pernillas son Oliver Ingrosso fick lilla Kalí.

Familjen Wahlgren-Ingrosso-Schollin är stor och till varandra har de starka band. December är en särskild högtid för dem, eftersom att de firar totalt fyra födelsedagar runt jul och nyår. Pernilla Wahlgren fyller den 24 december, Christinas födelsedag är den 26:e följt av Oliver och Bianca Ingrosso på samma dag den 30:e.

Christina Schollin om att bli äldre: ”Gammal kärring som ingen vill umgås med”

Under året har Christina haft en del besvär med hälsan. Exempelvis var hon med om en olycka som gör att hon nu behöver gå med rullator, och synen har också börjat strula.

Annons

I en intervju med Amelia från tidigare i år berättar Christina om hur hon ser på sitt åldrande – och vilka planer hon har inför framtiden.

– Vi åldras ju allihop och kan inte förutse vad som kommer att hända. Jag kunde till exempel inte förutse att jag skulle bryta fotleden på tre ställen. Men oavsett vad man råkar ut för, så gäller det att åldras med värdighet. Det hoppas jag få göra in ni det sista, berättar hon i tidningen och fortsätter:

– Det innebär för det första att man inte ger upp. Att man inte blir en gnällig gammal kärring som ingen vill umgås med. Så länge man har knoppen och kroppen i behåll, med mer eller mindre skavanker, kan man fortfarande leva ett fullödigt liv och dela med sig och ge saker till andra. Man hoppas ju att både barn, barnbarn och de närmaste tycker att man har något värdefullt att förmedla.

wahlgren ingrosso schollin
Familjen firar Christina Schollins 80-årsdag.

Christina Schollins krav på barnen: ”Inte sätta in oss på ålderdomshem”

En förhoppning Christina har är att hon ska få bo tillsammans med barnen och barnbarnen. Åtminstone vill hon inte bli placerad på något hem.

– Jag har sagt till mina barn: ”Ni får inte sätta in oss på ålderdomshem. Absolut inte.” Tanken är att de ska ta över det stora röda huset, som Benjamin sjunger om. Så bor vi på undantaget där nere, som man gjorde förr i tiden. Då bodde de gamla med de unga och det är så det ska vara, tycker jag.

FOTO: TT, TV4

Annons