LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Christina Schollins syn försämrad – sjukdomen försvårar: ”Problem”

27 okt, 2023 
CHRISTINA SCHOLLIN
Folkkära Christina Schollin har stött på patrull.
Nu berättar hon om sjukdomen som försvårar hennes vardag.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Så mår Christina Schollin idag efter otäcka olyckanBrand logo
Så mår Christina Schollin idag efter otäcka olyckan

Christina Schollin, 85, är urmodern till hela Wahlgren/Ingrosso-klanen. Efter otaliga skådespelarroller har hon skrivit böcker och uppträtt på Dramaten. Nu på senare år har hon även tagit klivet in i influencer-världen!

Christina älskar att hålla på med Instagram. Nästan varje dag kan man förvänta sig ett inlägg eller en Instagram-story från henne och det är alltid väldigt positiva budskap.

Att se livet från den ljusa sidan är lite av Schollins signum.

Christina Schollin om att åldras: ”Skavanker”

När Christina gästade Kristian Luuks intervju-program Min Sanning berättade hon om den positiva inställningen som hon har till livet.

– Jag vill inte säga att jag är gammal. Men jag är den gyllene åldern. I alla fall, då blir det ju mer och mer viktigt att fylla varje dag med positiv känsla. Om man nu råkar ut för skavanker och sådär, jag går med en bruten fot. Men herregud det är bara att reparera skadan. Att se varje dag som en gåva.

Annons

Trots att Christina är expert på att se saker från den positiva sidan så spökar hennes syn. Hon har nämligen fått problem med gula fläcken.

Christina Schollin har svårare att jobba på grund av sjukdomen

Sjukdomen AMD är en av de vanligaste orsakerna till att personer över 60 år får försämrad syn. Medelåldern hos de som får behandling är 80 år.

– Jaa. Nej men jag har råkat ut för problem med gula fläcken. Jag kan ju inte titta på Instagram och jag är ju aktiv på Instagram, säger Christina Schollin i Min Sanning.

– Ser du mig?, undrar Kristian Luuk.

– Jag ser dig. Men jag ser inte om du är glad eller ledsen, förklarar Christina.

AMD är en sjukdom i gula fläcken (makula), den mest centrala delen av näthinnan. Näthinnan är en ljuskänslig vävnad i bakre delen av ögat som fungerar nästan på samma sätt som filmen i en kamera. Gula fläcken är den del av näthinnan som ansvarar för synskärpan och förmågan att se detaljer, enligt Novartis.

Med andra ord så försvåras Christinas arbete som influencer. Vilket är synd för skådespelarstjärnan, då hon älskar plattformen så mycket.

FOTO: Stefan Jerrevång/TT, Karin Törnblom/TT

Annons