LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Därför känner du igen Hanna Ardéhn som spelar Isabell i Maria Wern

19 apr, 2021 
Hanna Ardéhn och Felix Sandman
En ny säsong av Maria Wern finns nu på C More.
Och redan i första avsnittet dyker en tjej upp som många kan känna igen – Isabell som spelas av Hanna Ardéhn.
Vem är hon och var kan tittarna ha sett henne förr?
Annons
7 svenska kändisar som lyckats i HollywoodBrand logo
7 svenska kändisar som lyckats i Hollywood

Äntligen är svenska kriminalserien Maria Wern tillbaka. Säsong 8 visas nu bland annat på C More. Och som vanligt har vi Eva Röse, 47, i huvudrollen som självaste Maria Wern, samt Erik ”Jerka” Johansson, 42, som kollegan och numera pojkvännen Sebastian. Under våren kommer vi få möjlighet att följa fler mystiska mord och andra oklarheter som ska klaras upp av Maria och gänget!

Hanna Ardéhn spelar Isabell i Maria Wern

I första avsnittet får tittarna hänga med på en militärövning som äger rum på Gotland. Det uppstår en plötsligt explosion på ett militärt skyddsområde, vilket resulterar i att en ung militär mister livet.

Såklart kopplas Maria Wern och kollegorna in på fallet, dock är militärerna som förhörs mer förtegna än vad man trott och hoppats på.

Vad som ligger bakom själva explosionen kommer fram och en kvinnlig militär verkar vara mer inblandad än vad polisen tidigare trott.

Den kvinnliga militären, Isabell, spelas av Hanna Ardéhn, 25. Och visst kan tv-tittarna känna igen henne sedan tidigare!

Hanna Ardéhn som Isabell i Maria Wern
Hanna Ardéhn som Isabell.

Hanna Ardéhn i Störst av allt på Netflix

Känner man igen karaktären Isabell i Maria Wern, som spelas av Hanna Ardéhn så är det inte alls konstigt. Hon har nämligen synts i tv-rutan tidigare – och inte så lite heller!

Annons

När Netflix originalserie Störst av allt hade premiär år 2019 på streamingtjänsten så visade det sig att Hanna spelade huvudrollen som Maja.

Serien blev snabbt omtalad och vann en hel del priser. På Kristallen kammade serien hem priset som ”årets tv-drama”, även Hanna fick ett eget Kristallen-pris. Till och med Hanna själv blev tilldelad ett pris som ”årets bästa kvinnliga skådespelare”.

Och nu är alltså Hanna tillbaka i rutan igen!

Maria Wern finns att streama på C More och TV4 Play.

FOTO: C More, Karin Törnblom/TT

Annons