GW:s oväntade miljonstöd till Lotta efter skilsmässan

Lotta Lundgren fick både hundens sovplats och vodka på Operakällaren. Men framför allt erbjöd nära vännen Leif GW Persson henne att låna flera miljoner kronor då hon skilde sig från ex-maken.

2013 inledde Lotta Lundgren, 45, en relation med “Historieätarna”-kollegan Erik Haag, 49. Senare samma år skilde sig Erik från frun Martina Haag, 52, och Lotta från maken Martin Johansen, 42. Året därpå när det var som trassligast i Lottas liv började hon spela in tv-programmet “På jakt med Lotta och Leif” tillsammans med Leif GW Persson, 71. han visade sig snart bli en mycket god nyfunnen vän.

– Leif tog hand om mig, bjöd mig på Operabaren och stoppade i mig läckerheter, berättade hon redan för två år sedan i Aftonbladet.

I DN Lördag har hon berättat mer utförligt om hur Leif stöttade henne genom den tuffa perioden:

– Karln är en skattkista. Och snäll, pappasnäll. Som tar med en på “Opris” (Operakällaren), vinkar in lite kall rysk vodka, var sin pilsner, toast Pelle Janzon, klappar en på håret och säger “Gråt du lilla tjejen, livet är hårt, men det är för att du är så väldigt ung”.

SVT, Fokus: SVT Flow/Bilder till programmen På jakt med Lotta och Leif Bildtext: Lotta och Leif Foto: Magnus Liam Karlsson/SVT Bilden får endast användas i programpresenterande sammanhang. Fotografens namn, Sveriges Television samt programmets titel skall alltid anges.

I Leif GW Persson fann Lotta Lundgren en riktigt god vän.

Och i tv-programmet “Renées brygga” som sänds i TV4 imorgon är Leif och Lotta gäster tillsammans. Där berättar hon än fler detaljer om hur den gamle kriminologen stöttade henne:

– Han kom in i mitt liv när det var som stökigast helt enkelt och ställde sig själv, sitt hem och sin fru till förfogande. Så jag var där litegrann till och från och fick kvarta över.

LÄS OCKSÅ: Läckberg om skilsmässan: “Till 100 procent mitt beslut”

Hon fortsätter:

– Jag fick ligga där hunden tydligen brukar ligga. På den jättestora kudden. Det visste inte jag att det var hundens kudde. Men där kunde man ligga. Det var jätteskönt. Ibland kan man behöva lite distans från sin vardag och då är det väldigt skönt att vara hos honom.

Leif själv tonar dock ner sina insatser:

– Jag gav inga råd i det läget utan jag sa att det kommer lösa sig. Det är jobbigt samtidigt som det pågår men det brukar nästan alltid bli bättre.

När programledaren Renée Nyberg, 50, frågar om det är sant att Leif även erbjöd Lotta pengar för att komma på fötter igen svarar han:

– Hon hade väldigt knackigt med pengar och då sa jag “det är väl inte hela världen, du kan få låna pengar av mig”.

Men Lotta flikar snabbt in att det inte rörde sig om några småpengar:

– Ja jag blev erbjuden att låna ett par miljoner.

HISTORIEÄTARNA i SVT med Erik Haag och Lotta Lundgren 2013

Lotta Lundgren är tillsammans med “Historieätarna”-kollegan Erik Haafg.

Lotta och Erik är för övrigt fortfarande ett par. Sedan i fjol, då de efter många om och men bekräftade relationen, smyger de inte heller med det längre.

LÄS OCKSÅ: Listettan avslöjas – hon är Sveriges hetaste kändis 2017

LÄS OCKSÅ: Lotta Lundgren om att jobba med Leif GW: “Hans energi kan slå ut folk totalt”

Foto: IBL, SVT

SENASTE NYTT!