Lotta Lundgren om att jobba med Leif GW: "Hans energi kan slå ut folk totalt"

Hon kom in i projektet "På jakt med Lotta och Leif" som nyskild och utarbetad. Men Leif GW Persson vände på Lotta Lundgrens liv – till viss del med mat.

Förra våren korsades Lotta Lundgrens, 44, och Leif GW Perssons, 69, vägar. Programledarna skulle spela in “På jakt med Lotta och Leif” , men Lotta, som i vanliga fall är en harmonisk och bekymmersfri person, hade en tuff period privat. Hon låg i en uppslitande skilsmässa från dåvarande maken Martin Johansen, 40 och Leif visade sig bli ett bra stöd.

– När vi träffades skulle jag skriva färdigt en bok, göra tv, skiljas och var väldigt trasig. Det var en bedrövlig tid, säger Lotta.

Livsnjutaren Leif vet hur viktigt det goda samtalet – och den goda maten – är för livslusten och piggade upp Lotta genom att ta med henne ut på krogen.

Lotta Lundgren och Leif GW Persson. Foto: SVT

– Leif tog hand om mig, bjöd mig till Operabaren och stoppade i mig läckerheter, säger Lotta till Aftonbladet och fortsätter att hylla sin nyfunne vän:

– Han har en unik personlighet som är äkta. Han är smart och kunnig. Men han slukar mycket syre. Hans energi kan slå ut folk totalt. Höga chefer blir plötsligt som barn och börjar skrapa med foten.

Och förtjusningen var ömsesidig. Även Leif fattade tycke för Lotta som har mycket att tacka sin äldre vän för.

– Jag brukar säga: Om jag var 30 år äldre… Men det tycker han inte om, skämtar Lotta.