Därför ger Leif GW Persson sin exfru Margareta 50 000 kronor i månaden

Leif GW Perssons underhåll till exfruarna

Leif GW Persson skilde sig från exfrun Margareta för 30 år sedan.
Nu avslöjar han varför han ger henne 50 000 kronor – varje månad – sedan dess.

Leif GW Persson, 76, är en av Sveriges mest omtyckta profiler. Hans ärliga sätt att vara och hans gedigna kunskap om svenska brott har minst sagt tagit svenska folket med storm.

GW är professor i kriminologi, framgångsrik entreprenör, författare – och ekonomiskt oberoende. Och två gånger i veckan syns han i TV4:s Nyhetsmorgon, där han kommenterar aktuella brottsfall.

– Den som säger att pengar inte betyder något pratar strunt. Det är en frihet att aldrig behöva kolla efter röda prislappar. Jag tjänar mycket pengar, ungefär hundra miljoner per år genom mina bolag. Och tar ut en lön på cirka tio miljoner före skatt per år, så jag får ut fyrahundratusen i månaden efter skatt att leva på. Jag har med andra ord så att jag klarar mig, säger han i en lång intervju med Icakuriren.

GW om varför han ger 50 000 till exfrun

Vidare i intervjun berättar Leif att han brukar skänka stora summor till välgörenhet. Bland annat till den ideella föreningen Barnens hopp, som hjälper utsatta barn och familjer i Ukraina. Men även barn, barnbarn, frun (Kim Olsson) samt exfruar brukar få en del av kakan.

Vid separationen från hans första fru, Birgitta Liedstrand, 1980 så fick hon villan i Djursholm. Medan den andre frun, Margareta Jönsson, har fått ett månatligt underhåll sedan 1991.

VACKERT Kristin visar renoveringen i Lill-Babs hus: ”Sådan lycka”

– Jag tycker det är rimligt att mina barns mammor har en vettig ekonomi, och jag har ju råd med det, så varför skulle jag inte göra det? Det handlar om anständighet, säger han och fortsätter:

– I början var det så enkelt när barnen var små och sedan blev det bara så praktiskt. Min andra fru får motsvarande 50 000 kronor i månaden. För mig betyder det inte ett pillekvitt.

Visar upp sitt trettonde barnbarn

Nyligen berättade Leif på Instagram att han blivit farfar och nu har han tretton barnbarn.

Sex barn och tretton barnbarn. Det här är det yngsta av dem. Lilla Leona som kom till jorden för drygt en månad sedan. På midsommarafton sitter hon för första gången i sin farfars knä. Lite reserverad som det verkar men fullt i sin ordning med tanke på att det är första gången hon gör det. Snart kan vi leka titt-ut och läsa sagor tillsammans och då kommer hon att vara betydligt gladare”, skrev han i inlägget.

LÄS OCKSÅ: Leif GW:s hustru Kims erkännande om äktenskapet

LÄS OCKSÅ: Elin Nordegrens bakslag efter nya bilderna på Tiger Woods

FOTO: Olle Sporrong/TT, Magnus Wennman/TT

SENASTE NYTT!