Gunilla Perssons ord efter spekulationerna om Erikas pappa

Gunilla Persson om kärleken
För 17 år sedan blev den svenska Hollywoodfrun Gunilla Persson mamma till dottern Erika. Men hon har aldrig sagt ett ord om vem som är pappan.
Efter spekulationerna om den okända fadern berättar Gunilla mer om hur det var att bli mamma vid en ålder av 43.
Annons

Gunilla Persson, 61, har blivit en av Sveriges mest folkkära och omtyckta tv-profiler. Främst genom sin medverkan i Svenska Hollywoodfruar där hon öppnat upp sitt hem och visat upp livet tillsammans med dottern Erika Persson, 17, och sin mamma Iris, 94.

Annons

Gunilla är frispråkig och delar med sig av det mesta från livet som ensamstående mamma, men det finns en grej hon aldrig pratat om – vem som är Erikas biologiska pappa. Detta är något som det spekulerats vilt kring, men något svar har Gunilla Persson aldrig gett.

För två år sedan berättade Gunilla Persson om hur det var att få barn sent i livet, hon var 43 år när hon blev gravid.

Annons

– Det har väldigt stor fördelar att bli mamma längre fram i livet. Och jag vill ge hopp till alla som är 40 plus och som försöker få sitt första barn, för det är en gåva från Gud, ett mirakel. Och det kan hända, för det hände mig, sa hon i Viafrees intervjuprogram Svenska Hollywoodfruar – i fokus.

Gunilla Persson med dottern Erika 2010
Tittarna har fått se Erika växa upp vid sin mammas sida.

Gunilla Perssons ord om Erikas pappa

Att skaffa barn just då var för Gunilla perfekt. Hon menar att hon hunnit resa runt i livet och leva fullt ut när hon stadgade sig med barn.

– Jag hade varit runt världen och haft många förhållanden, eller inte många men flera longterm och alltid varit tillsammans med en man. Så för mig att ge den här tiden åt bara Erika var det mest värdefulla för mig.

Annons
Gunilla Persson och dottern Erika i hemmet.
Gunilla har uppfostrat Erika som ensamstående mamma och känner att hon inte saknat att ha en man vid sin sida.

På frågan om hon saknat en fadersgestalt i Erikas liv svarade Gunilla att hon själv inte upplevt det som ett problem att vara ensamstående mamma, relationen mellan mor och dotter är stark och de litar på varandra till 100 procent.

– Jag har aldrig saknat det för henne, jag har inte känt att jag behövt en man. Jag vet inte, det är någonting som Erika måste uttala sig om en dag, kanske inte nu när hon är i en känslig ålder, sa Gunilla.

Nya uttalandet om livet med dottern

Just nu är Gunilla Persson aktuell i den norska kändisversionen av Farmen, och i en ny intervju med norska Se og Hør talar hon mer om livet med dottern. Huruvida de har kontakt med Erikas biologiska pappa har aldrig framkommit, men Gunilla har flera gånger slagit fast att hon är den som uppfostrar dottern på egen hand och att de varit helt själva.

Annons

– För mig var det bättre att få barn sent i livet. Och att vara ensamstående mor har varit det absolut bästa för mig, säger hon.

FOTO: TT, privat

Se mer från den spännande nöjesvärlden hos Hänt:

Annons
Laddar nästa artikel…