Gunilla Perssons mamma förd till sjukhus – orden om situationen: ”Klåpare”

GUNILLA PERSSON, IRIS PERSSON

Gunilla Perssons mamma Iris har återigen tvingats föras akut till sjukhus.
Nu berättar Gunilla om dramatiska händelsen med Iris.
”Klåpare till vårdgivare”, skriver Gunilla.
5 oförglömliga stunder i Svenska Hollywoodfruar
1:09

Efter reklamen: 5 oförglömliga stunder i Svenska Hollywoodfruar

(1:09)

Slå på ljud

Gunilla Persson, 63, gjorde ett starkt intryck på svenska folket när hon medverkade i Svenska Hollywoodfruar. Gunilla är en av fruarna som varit med i flest säsonger och tog snabbt Sverige med storm.

Nu på senare har hon också synts i Ica-reklamen i rollen som ”Ica-Stigs” sambo ”Nilla”.

Till vardags bor Gunilla i Los Angeles tillsammans med sin dotter Erika, 19, och sin mamma, Iris, 96. Villan som de bor i ligger vackert beläget uppe bland bergen med fantastisk sjöutsikt.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Iris Perssons hälsokamp – problemen med vårdgivarna

Gunillas mamma, Iris, har sedan en lång tid tillbaka varit svårt sjuk och i tv-programmet Svenska Hollywoodfruar fick man se hur Gunilla tar hand om sin mamma. Sedan dess har tillståndet blivit värre och för en tid sedan berättade Gunilla i ett blogginlägg att hennes mamma inte längre kan tala.

Sista gången jag hörde mamma säga något var på hennes födelsedag den 18 februari. Hon sa 'love you' och det får jag leva med resten av mitt liv. Det är ju det man mest av allt vill få tag i, eller hur? Och i min familj säger vi det ofta till varandra. Man vet ju aldrig om det är sista gången på jorden som man hör de orden uttalas”, skrev hon då.

Det som hände var att Iris drabbades av ett kvävningsanfall efter att en manlig vårdgivare lagt henne platt medan hon matades med flytande mat genom en mjuk plastslang. Detta resulterade i en kraftig lunginflammation och enligt Gunilla är det därför hennes mamma inte kan tala idag.

Iris Persson akut till sjukhus – Gunillas ord om händelsen

Det var inte allt för längesedan som Iris fick komma hem från sjukhuset men nu har hon behövt åka in igen. I ett inlägg på Instagram berättar Gunilla nu om den dramatiska situationen.

Mamma fördes till sjukhuset i ilfart idag på grund av att en annan klåpare till vårdgivare slet ut hennes sound ur magen utan att tala om det för mig. Som tur var gick det att få in den minsta tuben som finns eftersom hålet i magen sluter sig snabbt och mamma kan ju inte genomgå en ny operation. Så vi är mycket glada över att mamma är hemma igen, Tack gode Gud.”, skriver Gunilla.

Nu får vi hoppas att Iris kryar på sig och är glad över att vara hemma igen!

Hänt har sökt Gunilla för en kommentar.

FOTO: Karin Törnblom/TT, Instagram

FRÅN FÖRSTASIDAN