Gunilla Perssons ilska mot Jenny Strömstedt efter orden i tv: “Smutskastats”

11 okt, 2021 
https://image.hant.se/johanna-alm-byline.jpeg.jpg?imageId=7655263&x=0&y=0&cropw=100&croph=87.5&width=1318&height=1318Johanna Alm
Gunilla Persson och Jenny Strömstedt

Efter att Leif GW Persson och Jenny Strömstedt ska ha pratat om Gunilla Persson i programmet Brottsjournalen ryter Hollywoodfrun nu ifrån.
Smutskastats”, skriver hon i ett upprört inlägg på bloggen.

Annons
Fem saker du inte visste om Gunilla Persson
Fem saker du inte visste om Gunilla Persson

Det var 2014 som försäkringskassan stämde Gunilla Persson. Detta då Hollywoodfrun misstänktes för bidragsbrott och bedrägeri. En polisutredning startades men lades sedan ner. Men när åklagaren valde att inte gå vidare med brottsåtalet tog Försäkringskassan istället vidare ärendet till domstol.

Gunilla Perssons seger i kampen mot stämningsansökan

De lämnade då in en stämningsansökan till Nyköpings tingsrätt där de krävde att Gunilla skulle betala tillbaka 332 564 kronor.

Detta eftersom att Gunilla har fått barnbidrag på 86 100 kronor, föräldrapenning på 217 916 kronor och sjukpenning på 28 548 kronor, trots att hon inte haft rätt till det. Pengar som ska ha betalats ut mellan 2006 och 2013.

Gunilla ska ha intygat att hon skulle bo i Sverige i mer än tre år och att hennes bolag drog in 500 000 kronor om året. Men en utredning visar att hon inte bott i landet, inte haft något företag med F-skatt eller någon sjukpenninggrundande inkomst här.

Annons

Trots att Gunilla ska ha haft en halv miljon i skulder lyckades hon undvika återbetalningsskulden eftersom att Kronofogden inte hittade några mätningsbara tillgångar i Sverige. På sin blogg skriver hon nu om händelsen och visar upp bilder på brottsrapporten där det står att det inte fanns anledning att fullfölja förundersökningen. Detta för att reda ut anklagelserna en gång för alla.

Gunilla Perssons ilska mot Jenny Strömstedt

Men i programmet Brottsjournalen påstod kriminalprofessorn Leif GW Persson att hon borde ha gripits när hon kom tillbaka på svensk mark. Ett påstående som kom när hon redan hade frikänts.

På sin blogg skriver hon nu om händelsen och visar upp bilder på brottsrapporten där det står skrivet att det inte fanns anledning att fullfölja förundersökningen. Hon skriver även att hon ser de som att hon smutskastats av GW.

I samma inlägg riktar hon även kritik mot Jenny Strömstedt, som hon menar ska ha hållit med när GW sagt detta.

Annons

”Mitt stora misstag var att jag inte la ned tillräckligt mycket tid på att ta fa fram dessa rapporter från polisen omedelbart efter att jag smutskastats av GW Persson i Brottsjournalen, då han for med lögner om att jag skulle bli arresterad väl hemma i Sverige”, skriver hon och fortsätter:

”Vad jag inte förstod var att Jenny Strömstedt som en kritisk journalist inte kollade upp fakta innan hon satt och flinade och höll med denne i Sverige så omtyckte kriminalprofessor”.

Hon avslutar blogginlägget med att skriva att hon hoppas att allt är glasklart nu och att alla ska förstå att hon är rentvådd från polisen och att inga misstankar riktas mot henne längre.

FOTO: Gunilla Persson/Instagram, Nyhetsmorgon/TV4 Play

Annons