TRENDAR JUST NU!Bianca IngrossoPernilla WahlgrenFarmen 2024Melinda JacobsE-type

Gunilla Persson om problemen och krisen med mamma Iris vårdare

07 dec, 2021 
Gunilla Persson
Gunilla Perssons mamma Iris har haft det kämpigt den senaste tiden.
Nu berättar Gunilla i ett öppenhjärtigt inlägg om krisen med sin mammas vårdgivare.
”Jag har mycket att berätta”, skriver Gunilla om situationen.
Annons

Videon kunde inte hittas

Gunilla Persson slog igenom i Svenska hollywoodfruar tillsammans med bland andra Maria Montazami och Britt Ekland.

Gunilla gjorde minst sagt ett starkt avtryck i tv-rutan och med sig har hon alltid haft mamma Iris och dottern Erika Persson. Gunilla delar även ofta med sig av bilder från sin tillvaro i USA, många består av mamma Iris. Men den senaste tiden har hon haft det kämpigt och Gunilla berättar nu om krisen med hennes vårdgivare.

Gunilla Persson om kärleken till sin mamma Iris: ”Kämpat”

Gunillas mamma Iris är 95 år gammal och har demens, hon har även tampats med tuffa bakslag senaste tiden. Hon har åkt in till sjukhuset flera gånger och haft det jobbigt med hosta. Iris får palliativ vård i hemmet, vilket hon har fått i flera år.

Gunilla har alltid tagit hand om sin mamma och delat med sig av bilder på de två tillsammans, hon har även en stor följarskara som stöttar henne. I en intervju med Aftonbladet från ifjol berättade Gunilla om att hon vill att hennes mamma ska överleva.

Annons

– Jag vill att hon ska överleva och inte att hon ska dö, som många andra anhöriga tänker vid sådana här lägen. Att de tycker att det är bättre att hon får dö, men det tycker inte jag. Jag tycker att man ska göra allt man kan för att sina föräldrar ska överleva.

Gunilla Perssons kamp med mamma Iris vårdgivare: ”Kris”

Nu berättar Gunilla att mamma Iris vårdgivare strular och att det är jobbigt att det råder en sådan stor kris i USA gällande hälsovården. Till ett bildspel på mamma Iris juldekorationer och de två tillsammans berättar Gunilla om känslorna.

”Det är berg och dalbana med mammas vårdgivare som vanligt. Det råder en stor kris här i USA vad gäller hälsovården och inskaffandet av privata vårdgivare, sjuksköterskor. Men mirakulöst tar sig mamma genom alla saker som händer henne.”

Hon fortsätter:

”Och jag kämpar som en tiger. Jag har mycket att berätta och tänkte sätta mig och skriva min blogg imorgon. Här är mammas utsikt och julpynt i hennes rum som jag älskar att dekorera. Nu önskar jag er alla en härlig andra advent. Guds frid…”

Vi hoppas att det vänder och att Iris blir bättre snart, Gunilla Persson!

FOTO: Privat / Instagram

Annons