LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Gunhild Stordalens nya beslut för hälsan

04 jan, 2021 
Gunhild Stordalen.
Gunhild Stordalen har stora planer inför det nya året och vill göra en hälsoförändring.
Nu delar hon med sig av sitt nyårslöfte.
”Ett pinsamt och dumt beroende”, skriver hon i ett inlägg på Instagram.
Annons
Allt om Gunhild StordalenBrand logo
Allt om Gunhild Stordalen

Gunhild Stordalen, 41, är en norsk läkare, miljökämpe och filantrop. Sedan 2014 driver hon EAT forum, som arbetar för att förena mat, hälsa och miljö.

2006 förändrades henne liv när hon fann kärleken i hotell- och resegiganten Petter Stordalen, 57, och fyra år senare ringde bröllopsklockorna för paret.

Under parets år tillsammans framstod de som ett riktigt superpar och fanns alltid vid varandras sida. Särskilt under den perioden då Gunhild Stordalen kämpade mot den ovanliga och allvarliga sjukdomen systemisk skleros, som hon diagnosticerades med för sex år sedan.

Gunhild Stordalens relation till ex-maken

Men trots parets kärlek för varandra utåt så valde de ändå att gå skilda vägar 2019 efter nio år som gifta, ett besked som kom som en chock för många.

Gunhild Stordalen förklarade att skilsmässan var ett gemensamt beslut och att de fortfarande är nära vänner och stöttar varandra.

Annons

Och det verkar som att det forna paret fortfarande har en nära vänskap och stöttar varandra – detta trots att de valt att gå vidare i sina liv. Under 2020 avslöjade nämligen Petter Stordalen att han hittat kärleken på nytt i den svenska före detta elitryttaren Märta Elander Wistén, 30.

En nyhet som ex-hustrun Gunhild Stordalen verkade glädjas åt.

– Jag är glad att Petter funnit kärleken igen, det förtjänar han. Petter och jag är för alltid goda vänner och jag önskar dem allt gott, sa hon då till norska VG.

Gunhild Stordalens nya hälsobeslut

Så här när det har blivit ett nytt år är det många som har nyårslöften och mål inför 2021, så även Gunhild Stordalen. Hon vill nämligen ta tag i ett hälsoproblem som hon haft under de senaste åren. I ett inlägg på Instagram berättar hon om sitt mål.

”Startar 2021 med en ”torr” januari - och slutar med snus (rökfri tobak) för alltid. Trots att jag borde vetat bättre - då jag har varit både läkare och patient - har jag snusat under de senaste åren. Ju mer stress desto mer nikotin - till och med mitt i natten”, skriver hon och fortsätter:

”Med tanke på alla saker jag gör för att hålla mig frisk är detta bara ett pinsamt och dumt beroende, men jag behövde en ursäkt - som ett nytt år - för att börja ta tag i det. Jag berättar det här för er nu för att jag inte ska kunna komma undan. Och snälla dela med dig om du har några goda råd”.

FOTO: Instagram/Terje Pedersen

Annons