Gunhild Stordalen på sjukhus – efter trotsade sjukskrivningen

Gunhild Stordalen på sjukhus
Gunhild Stordalen drabbades av en infektion i våras som har lett till att hon är sjukskriven fram till slutet av sommaren. Nu har Gunhild skrivit ett nytt inlägg på Instagram från sjukhussängen i Oslo.
Annons

I flera år har den norska läkaren och miljöaktivisten Gunhild Stordalen, 40, kämpat mot den obotliga sjukdomen systemisk skleros, vilket är en sjukdom som orsakar försämrad blodcirkulation samt attackerar de inre organen.

Annons

Gunhild är sedan nio år tillbaka gift med den norska hotellmogulen och miljardären Petter Stordalen, 56, som hon ständigt har vid sin sida under den tid hon tillbringar på sjukhus. Makarna har varit öppna med att det stundtals är väldigt tufft men de försöker båda upprätthålla en aktiv livsstil trots svårigheterna.

Tidigare i år berättade Gunhild Stordalen att hon drabbats av en infektion och att hon av den anledningen inte kunnat uppdatera sina sociala medier-kanaler.

Annons

”Jag har varit tyst ett tag för att jag inte har mått bra på grund av en infektion. Men de här två killarna och antibiotika gör livet så mycket bättre”, skrev Gunhild Stordalen på Instagram till en bild på sig själv, maken och deras hund.

Läkarna visste inte var infektionen kom ifrån och hon behandlades under en längre tid. Gunhild Stordalen blev sjukskriven – men trotsade denna för att delta under matmässan EAT Forum i Stockholm.

– Det har betytt mycket för mig att komma på benen till öppningen av forumet i dag, om än för en kort stund. Jag är självklart otålig när det gäller att komma tillbaka i arbete, men nu får jag hålla mig tills dess att sjukskrivningen är över i slutet av sommaren, sa Gunhild Stordalen vid tillfället.

Gunhild Stordalens uppdatering från sjukhussängen

Gunhild är alltså sjukskriven för tillfället men har ändå varit flitig med att uppdatera sitt Instagram-konto. I ett nytt inlägg avslöjar hon att hon nu befinner sig på sjukhus, men anledningen till sjukhusbesöket är ännu oklart. I bildtexten skriver hon:

Annons

”För nördar som är sjukskriva så är det bästa sättet att få tiden att gå snabbare att gräva ner sig i den senaste vetenskapen”.

På bilden sitter Gunhild med en laptop framför sig och hon har skrivit inlägget från Rikshospitalet i Norges huvudstad Oslo.

”Trots att jag är den första att hylla antibiotika och annan livsavgörande medicin, för det mesta, så är ändå mat den bästa medicinen. Eftersom hälften av jordens befolkning är undernärd är det minst lika viktigt med mat som medicin”.

I kommentarsfältet skriver flera av Gunhilds följare att de hoppas att hon snart mår bättre och är tillbaka på benen igen.

Annons

FOTO: Karin Törnblom/TT, Instagram

Se mer från den spännande nöjesvärlden hos Hänt:

Annons
Laddar nästa artikel…