Gravida Lisa Jönsson om tankarna kring pappan till barnets beslut

Lisa Jönsson

Foto: Instagram/TT

Lisa Jönsson är gravid men barnets pappan har valt att inte vara delaktig.
Nu berättar hon om tankarna kring hans beslut.
”Han gjorde sitt val”, skriver Lisa på Instagram.
Fem snabba med Jasmine Gustafsson
Slå på ljud

Lisa Jönsson, 26, vann Paradise hotel 2017 tillsammans med deltagaren Sanel Dzubur. I våras var Lisa tillbaka i tv-rutan då hon medverkade i Celebrity Ex on the Beach. Nu har hon lagt dokusåpa-livet på hyllan och satsat full ut på utbildning samt familjeliv.

Lisa Jönsson gravid – egna orden om att vara ensamstående

Förra veckan gick Lisa nämligen ut med den stora nyheten att hon väntar barn. Graviditeten var inte planerad men då Lisa inte trott att hon kan bli gravid så var lyckan total och det kom snabbt att bli självklart för henne att behålla barnet.

I ett inlägg på Instagram avslöjade Lisa lyckan och berättade då även att pappan valt att inte vara delaktig. Beslutet kring att ta sig an rollen som ensamstående har hyllats rejält på sociala medier och att Lisa har många nära och kära som kommer att hjälpa henne står inga tvivel om. Däremot har det även väckts en hel del frågor gällande pappan, något som nu Lisa väljer att berätta om.

”Ni är många som undrar över pappan. Ni som följt mig ett tag vet att jag varit orolig över min mens och fertilitet ganska länge. Jag har mens ungefär tre gånger per år istället för tolv, vilket tyder på att allting inte står helt rätt till. Månaden innan jag blev gravid, hade jag bokat tid hos Gun för att kolla vad problemet är. Den tiden jag hade fått var dubbelbokad och jag fick därför aldrig några svar”, skriver Lisa och fortsätter:

”För att återkomma till pappan AKA donatorn som vi numer kallar honom, så gjorde han sitt val de tio gånger han valde att få utlösning i mig när vi hade sex, utan en fundering på preventivmedel någon av dessa gånger. Och hörni, inte EN gång. TIO gånger. Han vet dessutom om att jag drömt om barn”.

”Mannens val var att komma i mig tio gånger”

I inlägget har Lisa även publicerat en sms-konversation som hon menar är från pappan.

”Det verkar lite som att så fort killar blir byxmyndiga, glömmer de också bort hur barn faktiskt blir till. Som att de glömmer bort det viktigaste man lärde sig inom biologin. Mannens val var att komma i mig tio gånger (ps, jag kom inte en enda av de gångerna)”

Jag hade sedan två val.1. göra han som tidigare fått njuta tillags även denna gång, och då också riskera att kanske aldrig kunna bli gravid igen. 2. behålla mini-me och ge all tid och kärlek jag har i mig, till att försöka bli universums bästa mamma och även gestalta en papparoll eftersom den uppenbart kommer att saknas. Skäll på mig. Gör det! Men i ärlighetens namn, är det inte bättre att vi blir duktigare på att lära våra söner att om man får utlösning i en tjej tio gånger utan skydd, så finns chansen att ett barn blir till?”, skriver Lisa.

Hon avslutar sedan inlägget med att lyfta flera manliga förebilder som barnet kommer att ha i sitt liv.

LÄS OCKSÅ: Därför är inte Diana och Tanja vänner efter Paradise hotel 2020

LÄS OCKSÅ: Denise Desmonds ord om Antonija Mandir och Oliver Hunts relation

FRÅN FÖRSTASIDAN