TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Glenn Hysén räddade livet på PH-deltagaren: "En hjälte"

15 mar, 2017 
AvLinda-Marie Nilsson
"Paradise hotel"-deltagaren Angelica Gillholm var nära att dö när hon var 15 år. Vid ett tillfälle föll hon ihop och svimmade i duschen – men räddades av fotbollsikonen Glenn Hysén.
Annons

I tisdagens avsnitt av “Paradise hotel” gjorde den nya deltagaren Angelica Gillholm, 25, entré. Men vad tittarna inte vet är att dokusåpaprofilen för elva år sedan var riktigt nära att dö. När Angelica 2006 var på resa i Danmark tillsammans med sin familj började hon tappa synen och känseln i ansiktet.

Läkarna kunde inte hitta felet och hon lades in akut på sjukhus i sin hemstad Göteborg. Där gick hon drastiskt ner i vikt, tills hon bara vägde 40 kilo. Angelica var förlamad i ansiktet och hade tappat både syn, hörsel och talförmåga. Ändå blev hon hemskickad från sjukhuset och en dag svimmade hon i duschen. Det var då grannen, som råkade vara Glenn Hysén, 57, kom till hennes räddning, skriver Aftonbladet.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

– Mamma skrek så mycket att Glenn trodde att hon blev misshandlad eller hade inbrott. Så han ringde ambulansen och hjälpte mig. Han är en riktig hjälte, säger Angelica till tidningen.

Annons

“Paradise hotel”-deltagaren fördes åter till sjukhus, där hon fick ligga kvar i tre månader för utredning. Men läkarna kunde inte hitta felet.

– En gång på sjukhuset slutade jag nästan andas. Jag ville ge upp … Läkarna hittade inte felet på mig, så de sa till mina föräldrar att det är dags att ta farväl. Jag blev nästan dödförklarad. Jag var 15 år och ganska känslig, säger Angelica till Aftonbladet.

Men till slut hittades ändå orsaken till Angelicas svåra sjukdomstillstånd. “Paradise hotel”-deltagaren hade drabbats av en allvarlig bakterieinfektion, som uppstått via hennes tungpiercing. Infektionen hade i sin tur lett till en hjärnhinneinflammation. Angelica fick efter sitt tillfrisknande lära sig gå och skriva på nytt och i dag mår hon bra, men har fortfarande vissa men.

– Nu är jag frisk. Jag fick tillbaka talförmågan, synen och hörseln. Jag märker bara att jag ibland måste säga ”va?” med ena örat. Nu springer jag som jag aldrig förr har kunnat göra, säger Angelica Gillholm till tidningen.

Foto: IBL

Annons