Gina Dirawis tvivel inför att skaffa barn – egna orden om beslutet

Gina Dirawi

Gina Dirawi försvann plötsligt från rampljuset efter att ha varit julvärd.
Nu kommer hon med ett nytt avslöjande om privatlivet efter kändisskapet.

Gina Dirawi var under lång tid namnet på allas läppar. Efter att ha slagit igenom stort på Youtube där hon var en av de första att göra sig ett namn genom roliga sketcher avancerade hon och fick snart göra sina egna tv-program. Det tog inte lång tid innan hon var programledare för Melodifestivalen och snart därefter fick hon även det åtrådda uppdraget som julvärd i SVT.

Gina Dirawi

Men framgången kom med många oönskade baksidor. Efter sitt framträdande som julvärd försvann Gina plötsligt från rampljuset och det var inte förrän några år senare som svenska folket fick veta anledningen bakom den populära tv-profilens tystnad.

I SVT-dokumentären Vad hände med Gina Dirawi? berättar hon om det hot och hat som riktades mot henne efter att hon fått rollen som julvärd.

– Det jag trodde skulle ge mig frihet blev mitt fängelse. Folk vill se en död. Priset för att få vara den man är i Sverige är för högt, säger Gina i dokumentären.

Blev sjuk efter hatet

LÄS MER: Bonde-Fredriks nya barnbesked med Helena

Hatet som riktades mot Gina som person blev så pass påtagligt att det till slut gick ut över hennes fysiska hälsa menar programledaren.

– Jag gick på helspänn i många år, kroppen var ju ständigt beredd på att bli attackerad, och jag har fått extremt ont av det. Jag fick fibromyalgi, en form av kronisk smärta – det känns som om varje led i kroppen har blåmärken, konstant. Det enda jag orkade var att göra mitt jobb, har Gina sagt i en intervju med Filter.

Men under den senaste tiden har tv-profilen återigen varit aktuell. Bland annat efter att ha släppt boken Paradiset ligger under mammas fötter. I och med boksläppet har hon även ställt upp i flera intervjuer och har blivit alltmer aktiv på sociala medier.

Gina Dirawi var julvärd 2015.

Det var bara några veckor sedan som Gina under en frågestund på Instagram som hon kunde glädja sina följare med att ett återvändande som programledare i TV kanske inte är helt omöjligt för den nu 30-åriga profilen.

”Vem vet, jag kanske ändrar mig. Dock ÄLSKAR jag också Ginas värld. Och saknar er.”

Plötsliga barnbeskedet

Nu har Gina återigen haft en frågestund och ännu en gång blir följarna lika förvånade. Det är när hon får en fråga kring om hon kan tänka sig att skaffa barn som Gina svarar långt och utförligt:

”Hmm, ja det har jag alltid tänkt varit trevligt med ungar, men är även öppen för att moderskap kan se ut på olika sätt. Tänker att det som gynnar världen bäst, det vill jag bli. Om det är att bli adoptivmamma, eller föda själv eller typ ha ett hem där flera barn kan bo som inte nödvändigtvis jag har fött själv, eller om jag bara ska ha ett hem där jag sköter en massa djur”, skriver Gina Dirawi och fortsätter:

”Vill ha egna barn men tycker inte världen egentligen behöver fler, så är gärna mamma på andra sätt där jag kan hjälpa. Det som ska hända ska hända liksom.”

LÄS OCKSÅ: Skavlans markering mot Gina Dirawi

LÄS OCKSÅ: Efter TV4:s Idol – Gina Dirawi släpper sin debutroman

FOTO: TT