LÄS MER:Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Skavlans markering mot Gina Dirawi

08 mar, 2020 
Gina och Skavlan.
När Gina Dirawi gästar fredagens avsnitt av Skavlan får det en oväntat vändning.
– Det är svårt att titta på dig nu, säger Fredrik Skavlan till henne nervöst i programmet.
Annons
Skavlans markering mot Gina DirawiBrand logo
Skavlans markering mot Gina Dirawi

Gina Dirawi, 29, är en av Sveriges mest folkkära och mest hyllade programledare. Trots sin ringa ålder har hon lett otaliga stora produktioner som Idol och Melodifestivalen, men framgången kom till ett dyrt pris. I flera år har nämligen Gina Dirawi levt under hot.

För fyra år sedan valdes hon till julvärd i SVT, då eskalerade hatet till en nivå som ingen kunde ha förutsett. Många av kommentarerna var främlingsfientliga, och Gina Dirawi fick övervakningskameror i sin lägenhet för att man skulle kunna ha koll på hennes säkerhet.

Men nu börjar hon återigen synas allt mer i offentliga sammanhang. Gina Dirawi är nämligen aktuell med sin debutroman. Den 19 mars 2020 släpper hon sin första bok Paradiset ligger under mammas fötter.

När Gina Dirawi gästar fredagens avsnitt av Skavlan hamnar dock fokuset på något helt annat – att hon menar på att hon ibland kan se andra människor förflutna och framtid – något som får programledaren Fredrik Skavlan att skruva på sig.

Annons

– Hundra procent. Vet du vilken kraft som finns i naturen? Jag tror att alla har det här egentligen, men att man inte är öppen för det, för man är så rädd för allt i Sverige. Jag kan få upp saker om människors förflutna eller framtid eller så, om jag är öppen för det, säger hon i programmet på frågan om hon har en sådan förmåga.

Fredrik Skavlans förflutna

Hon förklarar i programmet hur hon brukar göra.

– Jag kollar mycket i ögon, och ibland kan jag få upp det. Men det beror på om jag är öppen för det. Jag blir så stressad, säger Gina Dirawi, när Fredrik Skavlan vill att hon ska spå honom.

Hon förklarar vidare att hennes föräldrar har liknande förmågor.

– Min pappa kan läsa i koppar, kaffesump, och min mamma får upp i drömmar. Min mamma är en sådan häxa, hon kan liksom veta allt, på ett bra sätt, säger Gina Dirawi.

Fredrik Skavlan blir mer och mer nervös och obekväm.

– Det är svårt att titta på dig nu – läser du mig nu, frågar han, varpå Gina ger sin bedömning av hans förflutna:

– Jag funderade på vad du varit i ett tidigare liv. Jag tror du var en gammal kvinna, säga hon i programmet.

FOTO: Karin Törnblom /TT/SVT

Annons