LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Gift vid första ögonkastet-Lina om uppbrottet från Alexander: ”Ett misslyckande”

26 jun, 2023 
Frida Eklöf
Gift vid första ögonkastet har nått sitt slut och nu avslöjar paren vad som hände efter att kamerorna slutat rulla.
Lina Tomikas berättar nu om uppbrottet från Alexander Sjöstrand.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Gift vid första ögonkastet-experten talar ut om den omtalade carbonara-scenen: ”Skämskudde”Brand logo
Gift vid första ögonkastet-experten talar ut om den omtalade carbonara-scenen: ”Skämskudde”

Årets säsong av SVT:s succéprogram Gift vid första ögonkastet har nått sitt slut. Förra veckan sändes avsnittet där de fyra paren fick bestämma om de ville fortsätta vara gifta eller inte.

Hur det gick för paren efter att kamerorna slocknat avslöjas i kvällens avsnitt. Ett av paren som sa ja till att fortsätta vara gifta var Lina Tomikas, 37, och Alexander Sjöstrand, 40.

Gift vid första ögonkastet-Linas ord om dumpningen: ”Rörigt”

Men när kamerorna slutat rulla fick Linas och Alexanders kärlekssaga ett snöpligt slut. Efter beslutsdagen var de båda överens om att de ville fortsätta utforska den lekfullhet som de utvecklat mellan varandra i slutet av processen.

– Vi valde att gå skilda vägar ganska tidigt efter beslutsdagen. Direkt efter beslutsdagen åkte jag med Alex ner till Malmö, och kände att vi var inne i en känsla som vi ville fortsätta utforska när kamerona var av. Mycket av vad vi kände när kamerorna inte var med oss var att vi hade en annan kemi och dynamik mellan oss, säger Lina till Hänt.

Annons

Men när Lina senare åkte tillbaka till Göteborg kom beskedet att Alexander lämnat in en skilsmässoansökan. Lina berättar för Hänt att beslutet delvis var ett gemensamt beslut.

– Både ja och nej, det var lite fram och tillbaka. Det var Alex som fattade beslutet att skicka in skilsmässopapprerna i alla fall. Det var lite rörigt där ett tag, jag sa att det här funkar inte och sen sa han att det inte funkade. Vi velade väldigt mycket.

Gift vid första ögonkastet-Lina berättar varför hon stannade kvar i processen

Redan tidigt i programmet var Lina tveksam till relationen på grund av de olikheter och motgångar som de stötte på i processen. När Alexander valde att skicka in en skilsmässoansökan berättar Lina att det var en overklig upplevelse att vara gift och sedan behöva skicka in papperna till tingsrätten.

– Det kändes som ett misslyckande, vi tyckte ju om varandra väldigt mycket och jag gick alltid med tankarna att även om jag kände att det skavde väldigt mycket så stannade jag kvar i processen eftersom experterna och produktionen vet vem Alexander är på ett sätt som inte jag vet, de såg att vi hade någonting där, säger Lina till Hänt.

FOTO: SVT PLAY, ULRIKA MALM

Annons