Gabriel Crona Edholm har vuxit upp – det här gör han idag

GABRIEL CRONA EDHOLM, GÖREL CRONA, RAFAEL EDHOLM
Exklusivt

Skådespelarna Görel Crona och Rafael Edholm var gifta i nio år och fick sonen Gabriel ihop.
Men vad gör Gabriel idag? Nu berättar han för Hänt vad han sysslar med.

Görel Crona, 62, slog igenom för svenska folket med rollen som Ylva i tv-serien Varuhuset. Efter det har karriären gått som på räls och hon har haft stora roller i såväl Änglagård som Nya tider.

Nu senast kan nog många känna igen Görel från hennes roll som Anita i serien Älska mig.

– ”Anita” var ju min roll. Det var lite för många saker som överensstämde med mitt eget liv: Hon pratar många språk, har rest mycket och är väldigt avslappnad i förhållande till konventionerna i livet. Hon har ingen ordning på sina papper, tar stunden som den kommer och är orädd, har Görel tidigare sagt till Hälsoliv.

Görel föddes i Las Palmas på Kanarieöarna. Hennes pappa var jazzmusikern Börje Crona och hade ett band och en jazzklubb i Las Palmas tillsammans med Lena Endres pappa. Även Görel gillar jazz och 1997 släppte hon själv en skiva, som hette Sjunde ön.

Breaking
Hannah Widell har blivit mamma för fjärde gången

Görel och Rafaels kamp mot att bli gravida med Gabriel

När skivan kommit ut fick Görel även sonen Gabriel Crona Edholm, 22, tillsammans med skådespelaren Rafael Edholm, 55, som hon var gift med. I en intervju med Aftonbladet i februari 2000 berättade hon om hur hon kämpat för att kunna få barn.

– Det tog nio år, nio långa år. Ett tag var det nog en besatthet hos mig. Jag såg lyckliga mammor överallt. Året innan jag blev gravid undvek jag små barn, jag kunde nästan inte titta på dem, sa hon då.

Görel och Rafael var ihop i 12 år och gifta i nio, men år 2006 valde de att gå skilda vägar.

– Det var den tiden vi hade - det var vår utmätta tid. Vi utvecklades åt olika håll, och vi är i grunden väldigt olika. Vi brukar säga att det bästa vi gjort är Gabriel, har Görel tidigare berättat för Hälsoliv.

Sedan dess har både Görel och Rafael funnit kärleken på nytt. Rafael gift med hustrun Freja Edholm Borchies, 33, som han även har två barn med. Görel å andra sidan är numera gift med maken och copywritern Henrik von Koch.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Det gör Gabriel Crona Edholm idag

När Hänt träffar Görel och Gabriel på förhandsvisningen av den svenska rysaren Knackaren är de strålande glada för att få vara ute på galej igen. Görel verkar inte riktigt ha märkt av att det är Halloween-tider men Gabriel hjälper henne till rätta.

– Det är Halloween, då måste man se skräckfilm. Det är dags att hajja den kopplingen, säger Gabriel till mamma Görel.

Men vad gör egentligen Gabriel idag? Nu berättar han för Hänt.

– Jag är insatt i musik och konst, lite skådespeleri och lite film. Jag gör lite musikaliska verk blandat med dans, säger han.

Enligt allabolag driver Gabriel en enskild firma sedan år 2020.

LÄS OCKSÅ: Jessica var gravid i fängelset – låg fastkedjad under födseln

LÄS OCKSÅ: Viktor Åkerblom försvann – det gör han idag

FOTO: Karin Törnblom/TT, Cecilia Liljeton/TT

Senaste nytt