Okända fusket i Sveriges mästerkock-finalen – Jimmy avslöjar

JIMMY GUO

Jimmy Guo föll på målsnöret i Sveriges mästerkock 2022 när han slutade på en hedrande andra plats i tävlingen. Efter den otroligt jämna finalen mot Adam Thulin berättar han nu om fusken som pågick under den viktiga finalkvällen.
0:28

Efter reklamen: Här Är Vinnaren Av Sveriges Mästerkock 2022

(0:28)

Årets säsong av Sveriges mästerkock är avgjord och intresset har varit större än någonsin!

Dessutom så utsåg tittarna tidigt att de hade några favoriter. Lyckligtvis var finalisterna Jimmy Guo, 30, och Adam Thulin, 21, några av tittarnas stor-favoriter så det är ingen tvekan om att finalen mellan dem två var efterlängtad.

Efter en otroligt jämn final var det till slut Adam som kammade hem vinsten på 250 000 kronor och ett kokboks-kontrakt med Bonnier fakta. Eftersom det var en så pass otroligt jämn final så var det många som undrade hur det kom sig att just Adam som vann och det var de små marginalerna som avgjorde.

– En utav er anser vi har presterat något högre än den andra, sa jurymedlemmen Mischa Billing, 56, i programmet.

Stora bluffen i Masked singer avslöjad

Tittarnas kritik mot Sveriges mästerkock 2022

Under säsongens gång har det varit en och annan kritisk kommentar från tittarna. Bland annat var det många som höjde på ögonbrynen när gänget satte sig på ett plan ner till Maldiverna för att laga mat där och lära sig mer om den matkulturen. Tittarna tyckte att det var helt ofattbart att man ger sig ut på en resa mitt under en pågående pandemi.

Efter detta var det även många som reagerade på att Sebastian Jogér, 25, tävlade med uppenbara förkylningssymptom. Tittarna tyckte även i detta fall att man borde haft i åtanke att det är en pandemi som råder världen över.

På Instagram lägger TV4 titt som tätt upp klipp från programmet och häromdagen var det ett klipp på just Jimmy som dök upp i flödet. I detta får man se honom göra sina dumplings, som minst sagt var populära hos juryn.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

SVERIGES MÄSTERKOCK 2022
FOTO: TV4

Jimmy Guo avslöjar bluffen i finalen av Sveriges mästerkock

Jimmy har tidigare berättat för Hänt om en bluff som förekommer i programmet och det har med maten att göra.

– Den riktiga bedömningen, den gör man direkt efter avslutad tävling. Då smakar juryn på det som man har gjort lite extra av. Så avsmakningen som man gör på kamera det är framförallt för bildens skull, sa Jimmy till Hänt.

Och nu berättar han för Nöjeslivet om ytterligare en bluff som skedde i finalen. Han och Adam fick nämligen på förhand veta vilka råvaror de skulle få jobba med och därmed kunna planera sin meny med temat K.

– Vi fick lite tid mer tid att förbereda oss innan, till exempel fick vi då veta vilka råvaror som skulle vara med. På så vis fick vi mer tid att veta vad vi skulle jobba med, säger han.

Sveriges mästerkock-Sebastians hinder under tävlingen: ”Känner ingen smak”

Se klippet här!

FOTO: TV4

SENASTE NYTT!