Vem är Fru Kanin i Masked Singer Sverige 2022? Här är alla ledtrådar

Fru Kanin i Masked singer Sverige 2022

TV4-programmet Masked Singer Sverige 2022 är äntligen tillbaka! Expertpanelen ska ännu en gång gissa vilka kändisar det är som döljer sig under alla masker.
Vem är Fru Kanin?
Här är alla ledtrådar!
1:20

Efter reklamen: Här är de första ledtrådarna på deltagarna i Masked Singer Sverige 2022

(1:20)

Äntligen är Sveriges största gissningslek Masked Singer Sverige tillbaka på TV4! Programmet slog igenom med dunder och brak när säsongen 1 hade premiär i fjol. Det kom alltså inte som en skräll att programmet fick en ytterligare säsong.

I Masked Singer får tittarna följa en expertpanel som ska gissa vilka kändisar som döljer sig under olika sagolika masker. Kändisarna som deltar gör ett sångframträdande på scen och i och med det får panelen och tittarna ta del av några ledtrådar om vem det kan vara bakom masken.

Hemlighetsmakeriet är verkligen på sin höjd. Vilka kändisarna är som medverkar är så hemligt att inte ens programledaren David Hellenius vet vilka det är.

Vilka är i expertpanelen i Masked Singer Sverige 2022?

Precis som förra året består expertpanelen av drömkvartetten Måns Zelmerlöw, Pernilla Wahlgren, Nour el Refai och Felix Herngren – som under säsongen ska försöka lista ut vilka kändisar som medverkar.

Det är en kändis som åker ut i slutet av programmet, och då tar hen av sig masken!

Vem är Fru Kanin? Alla ledtrådar

Vem kan det vara som gömmer sig under Fru Kanin-masken?

Det här säger alla ledtrådar om Fru Kanin:

Avsnitt 1

Fru Kanins egna beskrivning:

– Det är jag som är Fru Kanin. Jag kanske ser snäll och gullig ut. Men ni vet inte vad som döljer sig bakom pälsen. I hela mitt liv har jag känt mig lite fångad i en bur. Men nu har jag äntligen släppts ut och jag är fri att skutta min egen väg. Jag är van att uppträda på stora arenor. Men ikväll ska jag göra någonting som jag aldrig har gjort förut och det gör jag för min egen skull. Men också för nya generationen. Jag har verkligen varit en lagspelare. Även om jag hamnat i rampljuset har jag alltid representerat andra. Jag var med och bildade det första tjejlaget i min hemort. Vi hade stora planer. Men vi fick inte grönt ljus för att spela på annat än grus.

– Jag har haft stora mål och slagits för lika rättigheter och det tog mig tidigt till en topposition. Men jag är faktiskt ingen gnagare, även om jag känner många som är det. Nu hoppas jag att jag kan få lite nya supportrar. Jag kan inte bärga mig, nu vill jag kicka igång.

Låt:

Lil Nas X – Old town road

Möjliga ledtrådar:

Boxningshandskar, Håkan Hellström, olika skogsdjur, stor röd visselpipa, ett foto på Janne Andersson

Panelens gissningar:

Felix Herngren: – Ögonen som lyser rött. Kan det vara någon Västern-människa? Jag tippar på Gudrun Schyman här.

Måns Zelmerlöw: – Jag fastande lite för det här med att hon var fast i en bur. Det tänkte jag hade och göra med att ha kommit ut kanske? Kanske Anja Pärson står här?

Nour El-Refai: – Kan det vara Carola? Jag tänker att det är någon raffig lite äldre kvinna. Ewa Fröling?

Pernilla Wahlgren: – Varenda ledtråd har med fotboll att göra för mig. Kan det vara förbundskapten Pia Sundhage? Men det lät lite släpigt och Stockholmskt, kan det vara Mona Sahlin?

En sista ledtråd:

En brevlåda som det står Fru Kanin på.

– Det verkar som att du har fått post Fru Kanin?, säger David Hellenius.

Fru Kanin svarar:

– Ja, det har jag fått förut.

Adressen är Rosenstigen 8 i Trollstigen.

I ett brev står det: ”Var försiktig min lilla, om du också ska försöka få dina drömmar uppfyllda”.

Poststämpeln är postad i Brasilien.

Fler gissningar:

Lisa Nilsson

Avsnitt 3

Fru Kanins egna beskrivning:

– Det finns fortfarande hopp för Fru Kanin. Tiderna förändras, men kanske är det så att allt det bästa inte har hänt än? Det är tur att jag har stora öron för musik har alltid betytt mycket för mig. Den har gett mig en enorm genererad temperaturhöjning och kraften att fortsätta. Min första stora kärlek var en riktig lady och jag hamnade tidigt i musikskola. Det var där jag fick chans att sjunga i Sveriges största musiktävling. Där hördes min röst för första gången, säger Fru Kanin i programmet. Hon fortsätter:

– Men det var när jag bildade min första klubb som jag sparkade igång en annan karriär. Även om det mest var lek på den tiden. Nu ska jag äntligen få visa vem som lyser starkast på den här scenen.

Låt:

Måneskin – Mammamia

Möjliga ledtrådar:

Hantel, stereo, fotboll, röda ögon

Panelens gissningar:

Felix Herngren: – Det här är ju en person med mycket energi. Det var något med rösten som var bekant. Jag tror att det är Carolina Gynning.

Pernilla Wahlgren: – Jag tänker att det kan vara Camilla Läckberg.

Nour El-Refai: – Jag tycker mig känna igen rösten. Det måste vara en feminist, det måste vara en cool kvinna. Jag tror att det kan vara Stina Wollter.

Måns Zelmerlöw: – Det här är ju en politiker, det måste det vara. Kan detta vara Margot Wallström? Eller kan det vara Alice Bah Kuhnke?

Fru Kanins tre påståenden – två är sanna och ett är falskt

  • Jag har blivit slagen med polisbatong
  • Jag har tackat nej till att besöka USA:s president
  • Jag har tjuvrökt med kungen

Fler gissningar i avsnitt 3:

Camilla Henemark

Fru Kanin avslöjades – Mona Sahlin gömde sig bakom masken

Fru Kanin åkte ut ur tävlingen redan i tredje avsnittet efter en Face off-duell mot Riddaren. Det visade sig att det var politikern Mona Sahlin som var gömd bakom Fru Kanon-masken.

Här förklaras ledtrådarna:

  • Brevet som lästes upp var en text av Håkan Hellström som är en av Monas stora idoler
  • ”Har fått mer kärlek än hon är värd”, Marianne har varit julvärd på SVT
  • Bilden på förbundskaptenen Janne Andersson handlade om fotbollsintresset – men också om att Monas bror är popmusikern Janne Andersson
  • Ögonen på kaninen kunde lysa rött och Fru Kanin fick brev till Rosenstigen – vilket är partisymbolen för Socialdemokraterna som är en röd ros
  • ”Humangenererad temperaturhöjning”, alltså ”mänsklig värme” är ett citat av Markus Krunegård som Mona har tatuerat in

– Det här är en kärleksförklaring att jag står här, till mina barnbarn Tyra och Vinny. För de älskade Masked Singer förra säsongen och då gissade Måns mitt namn. Och de blev så besvikna att det inte var jag. Så då tänkte jag att frågar någon nu så gör jag det här. Det är för Tyra och Vinnys skull helt enkelt, säger Mona Sahlin i programmet och avslutar med:

– Jag hoppas de tycker att de har en hyfsat häftig mormor.

Fru Kanin i Masked Singer 2022

Fru Kanin.

FOTO: Magnus Ragnvid/TV4

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Pernilla Wahlgren om misstanken till familj och vänner – under inspelningen av Masked Singer

Se klippet här!

Masked singer sänds på fredagar klockan 20.00 på TV4 och finns även tillgängligt att streama på TV4 Play och C More.

FOTO: Magnus Ragnvid/TV4

SENASTE NYTT!