Fredrik Eklund bryter tystanden om alkoholmissbruket

Fredrik Eklund

På TV och i sociala medier har Fredrik Eklunds liv verkat perfekt.
Men nu skriver han ett öppenhjärtigt inlägg på Instagram om den hårda kampen bakom fasaden.
”Jag var en högfunktionerande missbrukare”, skriver Fredrik.

Fredrik Eklunds, 43, karriär har under de senaste åren gått som på räls. Idag är han en av New Yorks bästa mäklare och Realityserien Million dollar listing kan tittarna följa Fredrik då han visar upp några av USA:s absolut mest exklusiva lägenheter. Flera gånger har han hjälpt kända ansikten att hitta ett nytt boende och bland hans köpare finns bland andra skådespelerskan Sarah Jessica Parker och entreprenören Kim Kardashian.

LÄS MER: Ullared-Maritta om systern Gunnels sjukdomskamp

Succén har lett till en god ekonomisk status och idag har Fredrik en förmögenhet på drygt 300 miljoner kronor enligt den amerikanska sajten Celebrity Net Worth.

Fredrik Eklunds stora familjelycka

Även Fredriks privatliv har utifrån sett verkat gå som det ska. Tillsammans med maken Derek Kaplan, 46, hade Fredrik länge längtat efter att bli förälder och 2017 kunde de äntligen välkomna tvillingarna Milla och Freddy till familjen.

Snart insåg paret dock att livet med barn i New York kan vara svårt och valde istället att flytta till Los Angeles dit även Fredriks bror Sigge Eklund och hustru Malin Eklund senare flyttade tillsammans med sina barn.

På sociala medier har Fredrik visat upp en lycklig fasad tillsammans med familjen och vänner. Men skenet kan bedra.

Fredrik Eklunds ärliga ord om livet bakom fasaden

Nu berättar Fredrik Eklund i ett modigt inlägg på Instagram om verkligheten bakom alla tillrättalagda bilder – och erkänner att han länge levt med ett alkoholmissbruk.

”Idag har jag varit nykter i 160 dagar och det känns fantastiskt. Jag har mer energi och klarhet, ser och känner mig yngre, sover bättre med mindre stress och ingen ångest. Min kropp sjunger, inte värker. Jag var en högfunktionerande missbrukare, som många av oss är, och det tog mig en tid att förstå och erkänna det”, skriver Fredrik på Instagram.

Vidare skriver Fredrik att han fortfarande jobbar med sin nykterhet men redan nu ser det vackra i att vara fri från alkoholen.

”Beslutet att sluta var inte enkelt. Men när jag verkligen bestämt mig så var det faktiskt frigörande. Trycket var borta på ett sätt. Trycket från att inte vara ärlig. Trycket av att ofta behöva sätta upp en fasad. Trycket och smärtan av att inte lita på mig själv. 160 dagar senare och jag känner mig inte ensam. Världen är stor och full av möjligheter. Jag oroar mig inte för framtiden lika mycket som jag brukade. Jag ifrågasätter inte mig själv som pappa som jag brukade göra. Samtidigt växer mitt företag snabbt även i dessa konstiga och skrämmande tider. Men nu till det förvånande: jag är faktiskt roligare”, skriver Fredrik Eklund innan han avslutar inlägget med att tacka dem som finns vid hans sida:

”Jag antar att ett nytt kapitel av livet börjar för mig nu. Livet 2.0 – ett live som är större än alkohol. Jag är spänd på att se vart det tar mig. Tack alla som stöttar mig.”.

Nu vill vi på Hänt bara säga: Heja dig Fredrik! Vi tror på dig!

LÄS OCKSÅ: Farmen-Richard visar upp stora gravidlyckan

LÄS OCKSÅ: Zlatan och Helena Segers bråk över sönerna

FOTO: TT/Instagram

Senaste nytt