Därför flyttar Fredrik Eklund – sanningen bakom plötsliga beslutet

Därför flyttar Fredrik Eklund – sanningen bakom plötsliga beslutet

Mäklaren Fredrik Eklund flyttar nu in till ett nytt kontor på lyxig adress – i det ikoniska hörnet i West Village.
– Det här är en stor dag för mig, säger Fredrik.
Fredrik Eklund i tårar när han besöker sitt barndomshem
1:37

Efter reklamen: Fredrik Eklund i tårar när han besöker sitt barndomshem

(1:37)

Slå på ljud

Kändismäklaren Fredrik Eklund, 44, har varit ansiktet utåt för mäklarbranschen i flera år och blev populär i reality-serien Million dollar listing New York där man fick en exklusiv insyn i de absolut lyxigaste våningarna i New York.

I början av året har mäklaren publicerat på Instagram om hans tuffa besked om att hoppa av tv-serien. Maken Derek Kaplan, 47, stod bredvid Fredrik genom de tuffa beslutet och visade sitt stöd.

”Slutet av en underbar era, verkligen! Obeskrivligt stolt över dig och oändligt tacksam över alla människor som har välsignat ditt liv (vårt liv!) tack vare programmet. Nu blir det mer tid till att slipa dina föräldra-skills”, skriver Derek i ett inlägg.

Faderskapet i förändring

Tillsammans med maken Derek har familjen tvillingarna Fredrick, 4 och Milla, 4. Fredrik och Derek har varit ett par i många år men blev först föräldrar år 2017 – och i höst fyller tvillingarna fyller 5 år. På sin Instagram beskriver Fredrik hur faderskapet har förändrats genom åren:

Rollen som pappa förändras ganska snabbt i takt med att barnen blir större. De fyller 5 år i höst och så mycket har förändrats bara under det senaste året. Freddy äter nu officiellt mer än jag och Derek”

Familjen vill lära barnen att vara självständiga, Fredrik fortsätter:

Nuförtiden handlar det mindre om att vi ska lära dem att dela saker och inte slåss om en leksak eller den sista pizzaskivan, och mer om att göra vårt bästa för att få dem att lära sig att göra sina egna uppgifter, som att borsta tänderna, knyta sina skosnören, sätter på sig säkerhetsbältet själv osv.”

Enskilda resorna med barnen: ”Viktigt”

I resan mot att stötta barns självständighet reser de också ensamma med bara ena föräldern. Förra året åkte Fredrik med barnen på två separata resor. Milla och han besökte Sverige, och tillsammans med sonen Freddy reste han på en semester i Grekland.

”Förra årets resa var så viktig för dem, och för mig, att vara ensam pappa och bygga upp en verklig identitetskänsla som individer och inte bara som tvillingar”, skriver Fredrik i ett inlägg på Instagram.

I början av året åkte familjen på ännu en lyxsemester, men den här gången tillsammans med båda barnen. Familjen reste då på en vintersemester till Snowmass mountain, som ligger i den amerikanska delstaten Colorado.

Ikoniska hörnet i West Village: ”Det här är en stor dag för mig”

Fredrik har inte bara en semester med barnen att planera utan inflyttningen av ett helt nytt kontor på en lyxig adress i New York.

”NYTT KONTOR! För mig är detta det mest ikoniska hörnet i West Village och just detta utrymme brukade vara Marc Jacobs-butiken och sedan Tiffany's”, skriver han i ett Instagram inlägg.

Fredriks stora dag har äntligen gått i uppfyllelse. Innan han flyttade till New York brukade han besöka det ikoniska hörnet på West Village och titta in igenom de stora fönsterna och drömma sig bort att han en dag skulle skaffa ett kontor där. Idag är hans dröm verklighet – det ikoniska hörnet är nu hans hörna.

”Det här är en stor dag för mig eftersom jag brukade komma till West Village och just det här hörnet innan jag ens flyttade till NY och kika in genom fönstren här och drömma! Jag menar... Bank Street!!!”, skriver Fredrik på Instagram.

Fredrik Eklund utanför kontoret

Kändismäklaren Fredrik Eklund visar upp sitt drömkontor

FOTO: Instagram

FOTO: DFBEV/TT, Alexander Mahmoud/DN/TT

FRÅN FÖRSTASIDAN