LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Fredrik Eklund berättar: Så valde vi kön på våra barn

24 sep, 2017 
AvJohanna Bladh
Fredrik Eklund och hans make Derek väntar tvillingar från en surrogatmamma. Nu berättar toppmäklaren processen bakom att välja kön på sina framtida barn.
Annons

Han är mäklare, tv-profil, författare och snart även pappa.

I nya boken “Fredrik 2.0” berättar Fredrik Eklund, 42, mer om han och maken Derek Kaplans, 42, kamp att få barn. I år avslöjade paret att de väntar tvillingar från en surrogatmamma och att allt äntligen gått vägen.

När Hänt.se träffar honom under ett Sverigebesök avslöjar han vad barnen ska heta.

Milla kommer min biologiska flicka heta och Derek vill att pojken ska heta Freddy Junior.  Jag har alltid haft Milla i åtanke och tänkt på det i flera år. Men Derek kom bara på pojknamnet plötsligt, jag tror det är efter mig.

Fredrik och Derek har valt att bli biologisk förälder åt varsitt barn. De har också haft möjligheten att välja kön på tvillingarna. För Hänt berättar Fredrik hur proceduren går till.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

– Det funkar så att man gör ett embryo och sen får man bestämma vad man ska stoppa in, så att säga. Och då valde vi en flicka och en pojke, men man kan välja vad som helst. Det är fantastiskt att det funkar.

Annons

Toppmäklaren förklarar att metoden är vanlig i USA.

– Man behöver ju inte välja, men man kan. Det är väldigt medicinskt och coolt att det går.

Fredrik och hans man har två gånger tidigare fått missfall när de väntat barn från en surrogatmamma och det är tydligt att Fredrik har svårt att greppa vad som håller på att hända.

– Det går aldrig att förbereda sig helt, det finns så många olika steg. Men jag tänker att jag måste få börja fira det nu, säger han.

Surrogatmamman var från början okänd för paret men har med tiden blivit deras vän.

– Vi känner henne väldigt väl nu, och jag känner en otroligt tacksamhet till henne och till universum för att det gått så bra och för att vi haft sån tur, berättar Fredrik.

Annons