LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1
Festis marknadsföring banner

Det får tittarna inte se i Sveriges mästerkock: ”Bryter ihop”

18 jan, 2023 
I Sveriges mästerkock får vi se amatörkockar tävla om den prestigefulla vinsten.
Nu kan deltagren Fredrik Britz avslöja det tittarna inte får se i programmet.
– Många bryter ihop.. berättar han för Hänt.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Här är vinnaren av Sveriges mästerkock 2022Brand logo
Här är vinnaren av Sveriges mästerkock 2022

Sveriges mästerkock är tillbaka i rutan med en ny jurymedlem i spetsen. Stjärnkocken Tommy Myllymäki, 44, tar plats i formationen efter Markus Ayjalays, 51, avhopp efter fjolårets säsong.

I veckan är det dags för deltagarna att ta plats i Gävle för att tävla sig till en av de tolv platserna i Stockholm och tacos stod på menyn.

En av deltagarna som gör sitt yttersta är Fredrik Britz, 32, som inte var överförtjust i utmaningen.

– Jag hade lite svårt för den. Tacos är inte en jättefavorit. Jag är lite mer klassisk. Jag gillar franskt, italienskt, svenskt. Så tacos var en jättesvår utmaning för mig. Väldigt mycket tidspress, berättar Fredrik för Hänt.

Det får tittarna inte se i tv: ”Många bryter ihop..

Hög press och stress är stora moment att tygla i Sveriges mästerkock och Fredrik berättar att det är något som inte syns genom tv-rutan.

Annons

– Det är väl att det som inte syns är alla känslor som uppstår när man är med i en sådan här grej. Hur många bryter ihop, mycket på grund av all stress och all påverkan och de höga kraven man har på sig själv, berättar Fredrik för Hänt.

Vidare förklarar Fredrik att deltagarna blir som en familj bakom kulisserna för att kunna handskas med alla känslor som stormar.

– Man förmedlar väl en del av känslorna genom tv-rutan men det är extremt mycket känslor bakom kulisserna som inte syns. Där vi deltagare blir som en familj under processen och man stöttar varandra och sådär.

Fredriks tidigare erfarenheter i tv – medverkat i Hela Sverige bakar

Fredrik var en av deltagarna i Hela Sverige bakar 2017 men trots att han vet hur en produktion fungerar och hur det är att tävla i tv så känns äventyret läskigt.

– Det känns jäkligt läskigt, jag har ju varit med Hela Sverige bakar tidigare så jag vet ju lite vad de handlar om och det är riktigt äckligt att se sig själv på tv, säger Fredrik till Hänt.

Sina tidigare erfarenheter var däremot inget som han hymlade om bland de andra deltagarna med rädslan för att bli sedd som en stark motståndare.

– Det är klart att det kändes lite som en fördel, för man vet ju hur formatet fungerar. Så jag höll lite på det, det gjorde jag. För det kändes som att man skulle bli sedd som en starkare utmanare. Så jag höll det lite för mig själv i början.

FOTO: TV4

Annons