sveriges mästerkock

Därför känner du igen Fredrik Britz i Sveriges mästerkock

Fredrik Britz i Sveriges mästerkock

Fredrik Britz i Sveriges mästerkock kan verka bekant för en del tittare.
Han har nämligen synts i tv-rutan innan.
Nu berättar han om sina tidigare erfarenheter och varför han valde att hemlighålla dem under sin medverkan.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Här är vinnaren av Sveriges mästerkock 2022
0:28

Efter reklamen: Här är vinnaren av Sveriges mästerkock 2022

(0:28)

Slå på ljud

Nu är det dags för Sveriges mästerkock att ta plats i rutan igen för den 16:e säsongen i ordningen. Som vanligt får tittarna följa de sökande som tågar in till den eminenta juryn för att försöka imponera med sin matlagning i hopp om att knipa en av de efterlängtade platserna.

Om Fredrik Britz, 32, kändes bekant så kan det mycket väl vara så att du sett honom i rutan tidigare – har var nämligen en av de tävlande i Hela Sverige bakar 2017.

I en intervju med Hänt berättar han att det länge varit en dröm att söka till Sveriges mästerkock, och att nu tagit mod till sig att söka känna otroligt. Men att se sig själv på tv är inte riktigt lika förtjusande.

– Det känns jäkligt läskigt, jag har ju varit med Hela Sverige bakar tidigare så jag vet ju lite vad de handlar om och det är riktigt äckligt att se sig själv på tv, säger Fredrik till Hänt.

ANNONS: Med höga elpriser är det extra viktigt att du har rätt elavtal och inte betalar för mycket. Jämför alla Sveriges elbolag helt gratis och byt enkelt på några minuter hos elskling.se (Extern länk)

Fredrik Britz tidigare tv-erfarenheter bortklippta

Det faktum att han varit med i ett liknande program tidigare där han tävlat med sina kunskaper i köket är inget som framkommer för tittaren såvida man inte känner igen honom.

I introduktionsvideon av Fredrik får man veta att han är restaurangchef på en omtalad restaurang i Stockholm, men inget om hans före detta tv-medverkan nämns.

Fredrik berättar i intervjun med Hänt att han fick frågor om det i programmet men att det måste klippts bort.

– Vi har pratat om det i programmet, så det är nog inga problem. Jag vet att de pratat om det flera gånger. Så det har nog bara med klippningen att göra, säger Fredrik.

Därför höll Fredrik sin medverkan hemlig för de andra deltagarna

Däremot var hans tidigare tv-erfarenheter inget som han hymlade om med de andra deltagarna – anledningen var rädslan av att bli sedd som en stark motståndare.

– Det är klart att det kändes lite som en fördel, för man vet ju hur formatet fungerar. Så jag höll lite på det, det gjorde jag. För det kändes som att man skulle bli sedd som en starkare utmanare. Så jag höll det lite för mig själv i början.

Blev det frågor från de andra deltagarna om din tidigare medverkan i Hela Sverige bakar?

– Ja, men det blev det väl. Och då blev det väl lite såhär ”Jaha, du har gjort det här förut? Du vet hur det funkar”. Så det är klart att folk såg det som en fördel eftersom jag hade gjort tv tidigare, säger Fredrik till Hänt.

FOTO: TV4

FRÅN FÖRSTASIDAN