ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1
Festis marknadsföring banner

Så lever Adam, Jimmy och Helena från Sveriges mästerkock 2022 idag

21 nov, 2022 
Felicia Hovryd
Jimmy Guo, Adam Thulin och Helena Ekman i Sveriges Mästerkock 2022
Jimmy Guo, Adam Thulin och Helena Ekman tävlade alla i Sverige Mästerkock 2022.
Men hur gick det sen för deltagarna?
Annons
Här är vinnaren av Sveriges mästerkock 2022Brand logo
Här är vinnaren av Sveriges mästerkock 2022

Det var i april tidigare i år som den ultimata tävlingen för amatörkockar i Sveriges Mästerkock 2022 avgjordes. Efter en rysande säsong var det till slut tre deltagare som stod inför den stundande finalen – Adam Thulin, 22, Jimmy Guo, 31, och Helena Ekman, 47.

Det blev Adam och Jimmy som gjorde upp och mästerkockstiteln och i den nagelbitande finalen var det Adam som kammade hem vinsten på 250 000 kronor och ett kokboks-kontrakt med Bonnier Fakta.

Men hur har det gått för de tre semifinalisterna Adam, Jimmy och Helena?

Helena Ekman om tiden efter Sveriges Mästerkock

Helenas resa tog slut i semifinalen av Sveriges Mästerkock, men som tur är har hon inte lagt ner matlagningen sedan programmets slut. På Helenas Instagram kan man få en glimt av hur hon både jobbar som VD och matinspiratör, och ofta delar hon med sig av välvalda recept och matinspiration. För Hänt berättar Helena om nya livet efter Sveriges Mästerkock.

Annons

Vad har hänt sedan Sveriges Mästerkock?

”Förutom mitt VD-jobb för Bostad Direkt så har jag varit på matlagningsevent i Täby C med Lotta Lundgren och Camilla Hamid, Väla C, Sturegallerian & Visby GK, haft olika cateringuppdrag, hållit i vinprovningar och Champagneprovningar, spelat in flera poddavsnitt & är en av kockarna som skriver recept på Vin&matguiden.se. Fortsätter att inspirera på Instagram och TikTok och har nu över 30000K följare.”, skriver Helena i ett meddelande till Hänt.

Hur ser ditt liv ut idag?

”Jag har fortsatt leva ett fantastiska liv och kryddat upp det med extra mycket roligheter. Spelade nyss biljard med Joe Labero. Fortfarande en overklig känsla att härliga människor kommer fram och vill ta kort med mig…”

Vad är nästa stora grej?

”Jag har alltid många järn i elden så vem vet nästa gång ni får se mig på TV – för tv-produktion var jättekul och det var inte sista gången. Men närmast till hand är att hänga med bl.a Lotta Lundgren igen, denna gång på en Live-podd på Fotografiska nu i december.”

Annons

Jimmy Guo släppte en egen kockbok

Jimmy som snubblade på målsnöret har synts ett flertalet gånger i TV4:s Nyhetsmorgon där han har lagt mat och gett inspiration till tittarna.

Även fast Jimmy inte vann något kokboks-kontrakt i Sveriges Mästerkock har han ändå släppt en kokbok, Mitt kinesiska skafferi. Och när Hänt ställer frågan hur tiden efter programmet har varit berättar Jimmy om att han inte bara släppt sin kokbok, utan även har ett matlagningsprogram tillsammans med sin mamma.

Vad har hänt sedan Sveriges Mästerkock?

”Mycket av det jag bara kunnat drömma om för ett år sedan har blivit verklighet. Jag har fått ge ut en kokbok, göra ett eget tv-program om kinesisk mat med min mamma men framförallt också få känna sig som en del av den gemenskap som är så fin inom branschen. Det är så kul att få ha lärt känna tidigare mästerkocks-deltagare, restauratörer och profiler inom mat-Sverige.”, skriver Jimmy i ett meddelande till Hänt.

Annons

Hur ser ditt liv ut idag?

”Nu jobbar jag heltid med matlagningsrelaterade projekt. Men ingen vecka är den andra lik. Det är en härlig mix utav olika projekt där jag dels jobbar som konsult för företag, medverkar i olika tv/mediasammanhang, gästspel och samarbeten. Men så går jag också i tankarna på vad nästa bokprojekt ska bli för något. Full fart är det i alla fall.”

Vad är nästa stora grej?

”Vissa saker är fortfarande lite hemliga men jag har flera idéer på projekt som jag skulle vilja förverkliga. Det jag vågar säga är bara att det i nuläget inte är någon restaurang som är på gång. Det kommer dröja ett bra tag innan jag känner mig redo för det.”

Jobbar på Markus Aujalays restaurang

Efter vinsten av Sveriges Mästerkock kom Adams kokbok, Ett bord, flera smaker. Och när Adam gästade Efter fem dök även jurymedlemmen Markus Aujalay upp på länk och avslöjade Adams nya jobb.

– Jag och Adam har väl pratat om att han ska komma till Tegelbacken och jobba. Så det är upp till honom om han vill det eller inte, berättade Markus i programmet.

Sagt och gjort så har nu Adam börjat jobba på Markus restaurang Tegelbacken i Stockholm och han berättade om känslorna inför första arbetsdagen när han i höstas gästade Nyhetsmorgon.

– Jag är lite nervös men det kommer gå bra, sa Adam då.

Inte nog med det kan man även se Adam i TV4:s Kökets middag och få lite matinspiration. På Instagram avslöjade han nyligen att de har börjat jobba på ytterligare en kokbok, spännande!

Hänt har sökt Adam Thulin utan framgång.

FOTO: TV4

Annons