Nyhetsmorgon-profilen är tio år över pension – framtidsbeskedet avslöjat

Jenny Alversjö, Steffo Törnquist och Maj-Lis Pettersson.
Exklusivt

Flera av våra mest välkända programledare ser vi i Nyhetsmorgon.
En av dem är så mycket som tio år över pension.
Nu kan Hänt avslöja framtidsbeskedet för profilen.
0:22

Efter reklamen: Jenny Strömstedt om att ha sommaren fylld med jobb

(0:22)

I TV4:s Nyhetsmorgon bjuds tittarna på högt och lågt. Allt från nyheter, populärkultur till heta snackisar, ingen morgon i programmet är den andra lik.

Det är några av våra mest igenkända och omtyckta programledare som leder oss genom mornarna; Jenny Strömstedt, Steffo Törnquist, Anders Pihlblad, och Maria Forsblom – för att nämna några!

Exklusivt
Efter skilsmässan – Alexanders privata relation till SVT-kollegan

Steffos egna ord om framtiden i Nyhetsmorgon

Steffo Törnquist, 66, är författare, journalist och producent och har jobbat på TV4 i 30 år. Han är en riktig pionjär på Nyhetsmorgon där han tillsammans med Jenny Strömstedt blivit en favoritduo hos tittarna.

När Hänt intervjuade Steffo förra året berättade han att det är osäkert om han blir kvar på Nyhetsmorgon efter att valåret är slut – det vill säga efter 2022.

– Jag blir nog kvar på Nyhetsmorgon över nästa ordinarie riksdagsval och regeringsbildning, dvs ett och ett halvt år till. Jag älskar ju det politiska spelet, sade han då.

– Efter det är jag 67 år och då är det väl kanske läge att hitta på något nytt. Men min trovärdighet i den här frågan är noll, jag har sagt att jag ska sluta i tio år eller så, men jag gör ju aldrig det. Jag har alldeles för kul.

Det hör inte till ovanligheten att tittarna uttrycker sin oro och sorg över att Steffo en dag inte kommer synas i det populära morgonprogrammet.

Anders Pihlblad och Henrik Alsterdal om exklusiva resan i sommar: "Jättedyr"

Se klippet här!

74-åringen som gör succé i tv-rutan

Ett återkommande och oerhört omtyckt inslag i Nyhetsmorgon är när Maj-Lis Pettersson, 74 – hortonom och växtskyddsexpert – delar med sig av sin enorma kunskap om växtriket, blommor och trädgård.

Och trots sin ålder har hon mycket på sitt schema. Hon sänder Odla med P1 en gång i veckan och dessutom Maj-Lis odlingstips i P4 Uppland – och har fyra sändningar planerade i sommar på Nyhetsmorgon.

När Hänt pratade med Maj-Lis frågade vi hur framtiden ser ut.

– Jag är ju 10 år över pension. Men jag tycker att vadå, jag kan ju fortsätta så länge huvudet är klart och jag tycker det är roligt. Så länge jag har något att framföra. Då kan jag fortsätta, det är inga problem. Det här är livet för mig. Det går bara som på räls, det är så roligt, säger Maj-Lis.

Nyhetsmorgon har hon hoppat in med sina inslag sedan 2019 och det är osäkert hur länge hon blir kvar.

– Det vet jag inte, jag har inte skrivit kontrakt med TV4, berättar hon och säger att de ringer till henne och bokar in datum för inspelning.

FOTO: TV4

SENASTE NYTT!