Fråga-Olle Waller försvann spårlöst – så lever han idag

Olle Waller

Sexualupplysaren Olle Waller slog igenom stort i programmet Fråga Olle.
Men efter att den populära programserien slutade har profilen inte synts till lika frekvent i rutan.
Så ser Olle Wallers liv ut idag.
503 Service Unavailable

Den svenske samlevnadsexperten och sexualupplysaren Olle Waller, 73, blev ett känt ansikte för svenska folket när han tillsammans med programledaren Martin Björk startade tv-programmet Fråga Olle 1998.

Programmet blev snabbt en succé och Olle Wallner som var expert och Martin Björk träffade både kända och okända gäster och svarade på tittarnas frågor om sex och samlevnad.

– Vi har haft många reportrar genom åren men när Malin Gramer hoppade på tåget med ”Fråga Olle Dokumentären” så blev det väldigt bra. Hon var orädd och nyfiken och besökte sexarbetare över hela landet, har Olle Waller berättat i en tidigare intervju med Hänt.

Programmet sändes till 2013 och avhandlade väldigt många ämnet runt sex och samlevnad. Olle Wallner har också medverkat i morgonprogrammet VAKNA! med The Voice där han svarade på tittarna och lyssnarnas frågor per telefon och mejl.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Så träffade Olle Waller kärleken

Men innan Olle Waller började som samlevnadsexperten och sexualupplysaren jobbade han en längre tid som lärare där han undervisade i svenska och matte samt barnkunskap.

– Men jag gjorde faktiskt om de där kurserna till sex och samlevnad i stället. Det är ju väldigt viktigt under tonårstiden, har han tidigare berättat.

Sedan 70-talet har han arbetat på Lafa (Landstinget förebygger AIDS), som senare blev Kunskapscentrum för sexualitet och hälsa, som är en enhet för sexualitet och hälsa. Och trots att Olle Waller beslutade sig för att lämna skolans värld för att frilansa så har han haft sin anställning kvar hos Lafa.

Tidigare har Olle Waller varit gift med Agneta Waller och tillsammans har de barnen Ulrika, Mattias och Camilla. Men det forna paret är skilda sedan många år många år tillbaka.

1978 träffade Olle Waller den nya kärleken Kajsa Ernberg.

– Vi träffades på en skola. Sedan levde vi ihop ett par år som särbos. Skildes åt, sprang på varandra 17 år senare och blev ett par igen i 16 år. Varav de sista sju som sambos.

– Nu är det slut mellan oss, vi delar inte samma idé om hur vi ska förrätta framtiden. Jag vill gärna bo utomlands, har Olle Waller tidigare berättat.

Olle Wallers liv efter Fråga Olle

Efter att Fråga Olle slutade sändas 2013 har Olle Waller dock försvunnit från tv-rutan.

Idag jobbar han till vardags som sexualupplysare och han föreläser också om sex och samlevnadsfrågor. Han är fortfarande också handläggare på Lafa.

2011 startade Lafa webbplatsen säkraresex.se där Olle Waller tillsammans med barnmorskan Karolina Höög svarar på frågor från läsare.

FOTO: Lizzie Larsson/TT/HENRIK MONTGOMERY / TT

LÄS OCKSÅ: Fotbolls-EM stoppar Lotta på Liseberg – så blir programmet 2021

LÄS OCKSÅ: Carina Bergs första familjebild på barnen Holger, Otto och Juno

FRÅN FÖRSTASIDAN