Därför lämnar Filip Lamprecht Stockholm efter Let's dance 2021

Filip Lamprecht

Årets säsong av Let's dance är avgjord och efter en riktigt spännande final blev det Filip Lamprecht och Linn Hegdal som kammade hem vinsten.
Nu berättar Filip vad som händer härnäst.

Filip Lamprecht, 24, och Linn Hegdal, 25, kammade hem vinsten i Let's dance 2021. Vinsten blev historisk på två sätt då det är första gången två personer från samma familj vinner tävlingen och att proffsdansaren vinner två år på raken.

2019 vann ju Filips mamma Kristin Kaspersen, 51, och förra året vann Filips danspartner Linn tävlingen ihop med John Lundvik, 38. I en intervju i Nyhetsmorgon kan Filip nu skratta åt det unika scenariot.

– Det är ju lite roligt faktiskt. De sa att det var första gången som två i samma familj liksom, så det är jättesjukt. Men också att den här personen har tagit hem det två år i rad, säger Filip och vänder sig mot Linn.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Tuffa tiden under Let's dance

Under de senaste tio veckorna har Filip haft fullt upp med dansen, men det har inte alltid varit en dans på rosor. Under resans gång har han nämligen tampats med skador och rykten om att han och flickvännen Peg Parnevik, 25, skulle ha gjort slut – vilket de båda har dementerat.

Filip har nyligen berättat om den tuffa tiden under Let's dance och att hans kärlek Peg har drabbats så hårt. Problemet med att folk skriver elaka kommentarer är ju att det ligger helt bortom Filips kontroll.

LÄS MER: ABBA Björn bekräftar – då släpper de ny musik

– Det blir svårt när man inte kan göra nåt åt det, man kan aldrig få folk att sluta skriva och sådär. Och det är jobbigt att se, jättejobbigt. Men det är samtidigt så här; vi mår bra, vi fokuserar på oss och liksom rör oss framåt. Det är ingenting man vill ge luft att folk ska bete sig så, förklarar han.

Därför flyr Filip från Stockholm efter segern

När Filip och Linn gästar Nyhetsmorgon dagen efter segerkvällen berättar Filip om bubblan som uppstår i den här tävlingen. Han har helt enkelt inte haft tid till att stanna och titta tillbaka på hans danser.

– Det är ju mycket som man behöver ta igen. Speciellt senaste veckorna när det har varit flera danser. Man har behövt lägga om lite och liksom "jag tar det sen". Tvätthögen börjar byggas på ordentligt, säger Filip och fortsätter:

– Men nu är ju bara planen att först och främst återhämta sig men också få chansen att kolla tillbaka och titta igenom vad vi har gjort. Man har inte riktigt fått chansen, man försöker stanna upp och njuta av vad som händer, men det är ju svårt.

Nu är det alltså återhämtning som står på agendan och Filip verkar ha en plan för hur det ska gå till. Han vill nämligen fly från all hets och stress i Stockholm.

– Så nu ska nog tillbaka till Järvsö där jag faktiskt kan koppla av och checka ut lite och återhämta och titta tillbaka, säger Filip Lamprecht.

LÄS OCKSÅ: Filip Lamprecht om tuffa tiden med Peg Parnevik: ”Jobbigt att se”

LÄS OCKSÅ: Sanningen om Filip Lamprechts och Linn Hegdals relation

FOTO: TV4