farmen 2023

Farmen-Tova, 34, kan inte längre få barn – nu berättar hon sorgen

Tova Andersson, Richard Andersson

Farmen-deltagaren Tova Andersson är bekant för de riktiga Farmen-fantasterna.
Hon är gift med den gamla deltagaren Richard som var med i programmet 2021.
Till Hänt berättar hon om missfallen och operationen som ledde till att hon inte längre kan få barn.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Farmen-Tova berättar om den tuffa tiden: ”Jag fick missfall”
0:57

Efter reklamen: Farmen-Tova berättar om den tuffa tiden: ”Jag fick missfall”

(0:57)

Slå på ljud

Årets säsong av Farmen drog nyligen igång med dunder och brak. Även i år befinner sig deltagarna på gården Norra Brandstorp i Småland där de under flera veckor ska leva utan moderniteter precis som bönderna gjorde på 1800-talet.

I vanlig ordning är det en salig blandning av deltagare som är med och tävlar om vinsten i Farmen och prispotten på en halv miljon kronor. En av deltagarna som direkt gjorde avtryck är Tova Andersson, 34. För den trogna Farmen-tittaren känner du säkert igen henne som hustru till deltagaren Richard Andersson, som medverkade i programmet 2021.

ANNONS: Med höga elpriser är det extra viktigt att du har rätt elavtal och inte betalar för mycket. Jämför alla Sveriges elbolag helt gratis och byt enkelt på några minuter hos elskling.se (Extern länk)

Parets stora sorg – drabbades av flera missfall

Tova och Richard träffades 2018 och redan året efter gifte de sig. Båda har sedan tidigare barn från tidigare relationer, Isak, Tobias och Valentina. I en intervju med Hänt 2021 berättade Richard om parets längtan att få ett kärleksbarn. Bara några veckor senare avslöjade paret på Instagram att Tova var gravid. Den glädjande nyheten blandades med stor oro att det inte skulle gå vägen eftersom paret tidigare drabbats av missfall.

Några månader senare kom deras värsta mardröm att förverkligas när barnet dog i magen – bara 20 veckor in i graviditeten.

– Det här hände i maj. Jag följde med Tova till barnavårdscentralen men fick inte följa med in eftersom det var corona, så jag fick vänta utanför. Efter en stund ringde Tova och sa att barnmorskorna betedde sig underligt och att de inte hade fått någon bra bild på ultraljudet, har Richard tidigare berättat för Hänt.

Vidare berättade Richard att barnmorskan hade bett paret att komma tillbaka några dagar senare men att de vägrade och krävde svar.

– Tova sa att ”jag går inte härifrån förrän jag pratat med en läkare”. Till slut fick hon göra det. Då ringde hon mig igen och grät och sa: ”Barnet har dött i magen".

Läkaren hörde inga hjärtljud, minns Richard som därmed – i Tovas femte gravidmånad – förlorade sitt barn.

– Det här har tagit jättehårt på oss båda. Förra året fick vi också missfall, men bara i tolfte veckan, sa Richard vid tiden.

Tova Anderssons hälsokamp – tvingades till operation

Till följd av missfallen tvingades Tova operera bort sin livmoder. När Hänt pratar med Tova berättar hon om sina känslor kring upplevelsen.

– Det var skitjobbigt, ja det var skittufft, säger Tova och fortsätter:

– De upptäckte myomer i livmodern och det gjorde att min livmoder inte var så stark. Det gjorde att jag fick operera bort min livmoder.

Tova berättar att hon fortfarande försöker bearbeta sin sorg efter förlusten och att det påverkade hennes medverkan i Farmen, eftersom hon inte kände att hennes kropp var så stark som den brukar.

– Det var superjobbigt att vara på Farmen, jag visste att jag inte var så stark i kroppen. Sen skulle man vara där och inte få mat, men jag visste vad jag givit mig i på. Det visste jag verkligen, men jag tänkte att jag provar. Men det var jäkligt tufft alltså.

Men Tova ångrar inte sin medverkan i programmet utan menar att det var en stor utmaning att delta i Farmen.

– Det gör jag faktiskt inte, jag hade kul ändå. Min kropp och jag var stark, trots att det var tufft samtidigt.

FOTO: TV4, Instagram

FRÅN FÖRSTASIDAN