Farmen-Richard Andersson och frun Tovas sorg – barnet dog i magen

Farmen-Richard Andersson och frun Tova.
NU GRATIS

Farmen-Richard och 17 år yngre frun Tova har sorg.
Parets planerade kärleksbarn har dött chockartat i 20:e gravidveckan.
– Det här har tagit jättehårt på oss båda, säger Richard till Hänt.

I vintras berättade Farmen-stjärnan Richard Andersson, 51, om sin och hustrun Tovas, 34, barnlängtan. Makarna jobbade på att bli gravida – och såg fram emot ett familjetillskott.

– Tova är mitt livs kärlek! Självklart skulle jag vilja ha ett kärleksbarn med henne, berättade Richard vars graviddröm snart gick i uppfyllelse.

Richard berättar om sorgen

Nu, några månader senare, har dock drömmen krossats.

– Det här hände i maj. Jag följde med Tova till barnavårdscentralen men fick inte följa med in eftersom det var corona, så jag fick vänta utanför. Efter en stund ringde Tova och sa att barnmorskorna betedde sig underligt och att de inte hade fått någon bra bild på ultraljudet, berättar Richard för Hänt.

Richard i Farmen.

En av barnmorskorna berättade för Richard att det inte fanns någon anledning att oroa sig och att han och Tova skulle komma tillbaka två dagar senare. I det läget protesterade makarna.

– Tova sa att ”jag går inte härifrån förrän jag pratat med en läkare”. Till slut fick hon göra det. Då ringde hon mig igen och grät och sa: ”Barnet har dött i magen". Läkaren hörde inga hjärtljud, minns Richard som därmed – i Tovas femte gravidmånad – förlorade sitt barn.

– Tova kände sig inte mogen för att se barnet och ta farväl, men jag valde att göra det. Så jag gick in ett litet rum där det stod en liten vagn som man brukar ha nyfödda i. Där låg vår lilla son som det skulle ha blivit. Det var tufft, berättar Richard och tillägger att den lille nu vilar i en minneslund.

– Det här har tagit jättehårt på oss båda. Förra året fick vi också missfall, men bara i tolfte veckan, tillägger Richard.

Richard och Tova.

Från en tidigare relation har Richard sönerna Isak, 16, och Tobias, 18, medan Tova har dottern Valentina, 10. Efter den stora förlusten ger nu makarna upp drömmen om ett gemensamt barn.

– Vi ska leva och ta hand om varandra, åka ut och resa och hitta på sådana saker istället, avrundar Farmen-profilen.

NU GRATIS
Efter romansryktet med Farmen-Daniel – här visar Karin upp nya pojkvännen Joakim

Foto: TV4 & Privat

SENASTE NYTT!